Vizionarul care a prevăzut Internetul înainte ca acesta să fie inventat a murit

Vizionarul care a prevăzut Internetul înainte ca acesta să fie inventat a murit

Internetul cunoscut în prezent a fost creat la începutul anilor '90 de către Tim Berners-Lee.

Internetul modern are puţin peste 20 de ani, dar el a fost prevăzut cu o exactitate destul de mare cu peste 10 ani înainte să fie implementat cu adevărat. Acel vizionar a murit de curând, dar pentru reuşita sa a primit premiul Pulitzer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tim Berners-Lee avea să creeze web-ul, într-o formă rudimentară, la începutul anilor '90, pe când era cercetător la CERN. Totuşi, James Martin a imaginat această lumea interconectată, a scris cartea „The Wired Society“ despre viitor şi a fost nominalizat la premiul Pulitzer în 1977. Wired notează că cel care a prevăzut una dintre cele mai mari invenţii ale umanităţii a murit. Avea 79 de ani.

Martin şi-a început cariera în lumea tehnologiei în anii '50, la IBM, apoi a fondat propria companie de consultanţă şi afaceri în domeniul tehnologiei. În cartea sa a prevăzut multe dintre ramificaţiile a ceea ce înseamnă o lume interconectată, bazată pe internet global şi a influenţat foarte multe schimbări în ingineria informaţiei şi în dezvoltarea metodologiei dezvoltării software.

Munca sa i-a adus şi o avere impresionantă, mare parte fiind dăruită diverselor instituţii, cum ar fi cele 100 de milioane de dolari pe care i-a oferit fundaţiei Oxford Martin School în 2005. A fost cea mai mare sumă de bani pe care Universitatea Oxford a primit-o în cei 900 de ani de existenţă.

În ultima carte pe care Martin a scris-o şi publicat-o vorbeşte despre viitorul pe care îl aduce secolul 21. Abordează problema încălzirii globale, pierderea biodiversităţii, sporirea inegalităţii economice şi dezvoltarea urbană, dar nu uită de revoluţii care încă pot fi făcute în tehnologie. De-a lungul vieţii sale, a scris 104 cărţi, cele mai multe concentrându-se pe viitor şi ce aduce acesta.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre Internet: 

„Părintele“ Internetului modern critică guvernele şi companiile pentru că folosesc web-ul pentru a spiona oamenii

Primul site WWW din istorie, readus de CERN pe adresa sa iniţială

FOTO Prima poză de pe internet împlineşte 20 de ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările