Skype: Viitorul videochatului este 3D

Skype: Viitorul videochatului este 3D

Skype se gândeşte să introducă apelurile video în 3D

Skype lucrează la o tehnologie impresionantă, dar care, cel mai probabil, nu va fi folosită foarte mult de publicul larg. Compania plănuieşte să introducă apelurile video în format 3D, potrivit TechCrunch.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul a fost anunţat în cadrul unui interviu acordat de Mark Gillett, vicepreşedinte Micrososft, postului de televiziune BBC cu ocazia împlinirii a 10 ani de la lansarea serviciului de videochat. Totuşi, potrivit acestuia, lansarea acestei tehnologii ar mai putea dura un deceniu.

El a dezvăluit că oamenii de ştiinţă de la Skype încearcă să captureze şi să transmită imagini 3D în cazul apelurilor video. Există, însă câteva probleme care ţin de avansul tehnologic. Cu toate că există numeroase monitoare şi televizoare capabile să transmită imagini tridimensionale, capturarea lor necesită folosirea mai multor camere.

Gillet a declarat că în laboratoarele Skype există tehnologia necesară, însă este nevoie de un ecosistem hardware care să o poată susţine înainte de lansare. Reprezentantul Microsoft a recunoscut că videochatul 3D va prinde mai greu la utilizatori decât alte produse care se folosesc de această tehnologie.

Filmele 3D şi programele difuzate la TV au fost văzute de experţi drept un eşec. BBC şi-a abandonat demersul de a folosi tehnologie 3DTV după ce a constatat că cerere pentru astfel de programe era mică, iar  faptul că necesita purtarea unei perechi de ochelari descuraja utilizatorii.  Pe lângă asta, costurile de producţie şi difuzare ale emisiunilor 3D este foarte mare.

În articolul BBC, Gillet spune că Skype va introduce o serie de noi funcţii în viitorul apropiat. De exemplu, compania vrea să facă posibile apelurile video la rezoluţie Full HD şi pe alte platforme decât Xbox One. 

Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm pe Tech Adevărul Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările