VIDEO Ce este semnătura electronică şi cum alegem un furnizor pentru astfel de servicii

Cum alegem furnizorul de semnătură electronică?

Camelia Ivan, CEO Trans Sped, un prestator de soluţii de încredere bazate pe certificate digitale calificate, cu o experienţă de peste 15 ani ne arată care sunt criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem o soluţie digitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

VIDEO

Certificatele digitale sunt un set de date digitale unice care identifică un utilizator, iar prin crearea semnăturilor electronice se atestă că documentul a existat într-o anumita formă, la o data certă şi că a fost aprobat de utilizator. O semnatură traspusă în mediul digital are aceeaşi valoare ca una holografă şi este nerepudiabilă, adică nu poate fi contestată de nicio instanţă.

Cele mai importante criterii pentru alegerea unei semnăturii electronice ţin de tehnologiile folosite, de uşurinţa în utilizare şi de capacitatea de integrare în documentele specifice.
 
În funcţie de tehnologia utilizată pentru stocarea datelor, există două tipuri de certificate digitale: cele cu chei criptografice stocate pe token, un dispozitiv separat sau certificate digitale calificate cu cheile criptografice stocate în cloud, acestea din urmă fiind şi cele recomandate de specialişti.
 
Trans Sped spune că oferă o soluţie prin care semnăturile digitale pot fi integrate în doar trei clickuri.
Atunci când alege un partener pentru astfel de servicii, un utilizator neexperimentat ar trebui să verifice, în primul rând, certificările, portofoliul de clienţi al furnizorului şi serviciile integrate precum soluţiile de arhivare (mai ales dacă vorbim de contracte sau alte documente importante), marcarea temporară a documentului, precum şi variantele în care poate fi accesată semnătura electronică (de pe computer, tabletă sau telefon).
 
Pentru companii, exigenţele sunt mai ridicate, iar soluţiile trebuie să fie personalizate şi integrate optim în fluxul de lucru. Viteza de lucru, garanţia şi asistenţa sunt alte criterii importante pentru clienţii corporativi. 
 
În câtiva ani, semnătura electronică va fi adoptată de tot mai mulţi români datorită avantajelor ce ţin de costurile reduse, siguranţă, rapiditate şi disponibilitatea crescută - cu ajutorul acesteia, utilizatorii pot semna orice document, de pe orice dispozitiv.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: