VIDEO Google Chrome pentru Windows 8 e un cal troian: cum vrea să ne schimbe Google obiceiurile de pe internet

VIDEO Google Chrome pentru Windows 8 e un cal troian: cum vrea să ne schimbe Google obiceiurile de pe internet

Google introduce un cal troian în Windows 8

Google Chrome a ajuns la varianta 32, iar pentru utilizatorii de Windows 8 a introdus şi un mic cal troian - Chrome pentru Windows 8 transformă calculatorul într-unul cu Chrome OS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de toate, să clarificăm lucrurile, pentru cei care nu sunt acomodaţi cu aceste concepte, Chrome OS este un sistem de operare dezvoltat de către Google, care trebuie conectat în permanenţă la internet. Porneşte de la Google Chrome şi se bazează pe diverse aplicaţii care-i pot fi ataşate, cum ar fi Google Keep, Google Drive, YouTube sau Evernote. Pentru acest sistem de operare Google a lansat mai multe parteneriate cu producătorii ca HP sau Toshiba pentru laptopuri de tip Chromebook.

Odată cu Google Chrome 32, Google arată că poate aduce Chrome OS şi integrarea specifică şi pe Windows 8. În momentul când instalăm noul Chrome, putem să-l folosim normal, ca până acum, în modul Desktop sau putem alege modul Windows 8 (Metro), care-l transformă într-o aplicaţie.

Odată deschis, bara de meniu de jos are aplicaţiile din Google Chrome, după cum puteţi vedea şi în video-ul de mai jos. Bara poate fi mutată în lateral, pe dreapta sau pe stânga. De asemenea, în dreapta ecranului apare butonul de Start al Google Chrome, care conţine lista completă de aplicaţii.

Ce se întâmplă când închidem Google Chrome din X-ul din colţul ecranului? Ei bine, ne trezim în faţă cu un ecran negru, dar suntem în continuare în program. Din el putem lansa Google Keep sau YouTube şi alte aplicaţii ce pot fi instalate din Google Chrome Store.

Pentru a ieşi cu totul din browser trebuie să-l tragem cu mouse-ul din partea superioară a ecranului sau să ne ducem cu săgeata cursorului ân colţul din stânga jos al ecranului, unde revenim in înterfaţa de Windows 8. De asemenea, putem apăsa butonul Windows de pe tastatură sau Alt+Tab pentru a schimba aplicaţia.

De ce e cal troian?

Google nu va înlocui Windows 8. Google Chrome nu ne va bloca în înteriorul sistemului, dar arată intenţia Google de a ne integra.

Serviciile companiei sunt legate prin contul de Gmail, iar odată cu introducerea Chrome 32 pentru Windows 8, gigantul din Mountain View arată că, dacă vrem, putem să trăim şi fără alt univers, ci într-unul Google. Ei au pregătit terenul pentru ca toată viaţa noastră să ajungă în Cloud-ul lor.

Puteţi vedea mai sus cum funcţionează Chrome pe Windows 8.1. V-aţi muta viaţa, datele, stocarea, în ecosistemul Google?

 

citeste totul despre: