VIDEO Celebrităţile îşi toarnă gheaţă-n cap în cadrul celei mai bune campanii umanitare de pe internet

VIDEO Celebrităţile îşi toarnă gheaţă-n cap în cadrul celei mai bune campanii umanitare de pe internet

Internetul are parte de probabil cea mai bună şi virală campanie umanitară din ultima vreme. Ice Bucket Challenge (Provocarea găleţii cu gheaţă) provoacă oamenii din toată lumea să îşi toarne gheaţă în cap pentru a atrage atenţia asupra Sclerozei amyotrofice laterale sau boala Lou Gehrig. Multe vedete deja au participat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ice Bucket Challenge a început acum câteva săptămâni când Pete Frates, un fost jucător de baseball care suferă de maladia Lou Gehrig a publicat un video pe Twitter. Frates i-a provocat pe câţiva din foştii săi colegi de la Boston College, iar viralul a început.

Cei provocaţi trebuie ori să doneze bani pentru studiul maladiei sau să-şi toarne o găleată cu gheaţă în cap. Majoritatea celor care au participat la provocare au făcut ambele, iar videoclipurile au devenit viral în câteva ore. Printre cei care au participat sunt Mark Zuckerberg, Bill Gates, şeful Apple - Tim Cook sau Larry Page şi Serghei Brin de la Google.

Chiar şi Barack Obama a fost provocat să facă provocarea, dar a donat bani pentru studiul maladiei şi nu şi-a turnat o găleată cu gheaţă în cap. Din 29 iulie, când a început campania, ALS Association, care se ocupă cu studiul bolii a strâns peste 2,3 milioane de dolari. Un milion de dolari a fost strâns doar în ultima săptămână.

Iată câteva din provocările făcute de oamenii celebri

Mark Zuckerberg, Facebook

Bill Gates, Microsoft

Larry Page şi Serghei Brin, Google

Tim Cook, Apple

Satya Nadella, Microsoft

Jeff Bezos, Amazon

John Legere, T-Mobile

Dick Costolo, Twitter

Jimmy Fallon

Justin Timberlake

Conan O’Brien

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: