UPC: 400.000 de clienţi Connect Box. Succes în zona WiFi

UPC: 400.000 de clienţi
Connect Box. Succes în zona WiFi

Infrastructura de comunicaţii şi internet din România este printre cele mai bune şi mai rapide din lume. Un studiu ne arată că 95% din consumul de internet se realizează prin intermediul WiFi, multă lume preferând acest tip de conexiune deoarece implică libertate de mişcare, mai ales că majoritatea dispozitivelor folosite în casă sunt cele mobile: laptop, tabletă sau telefon.

Ştiri pe aceeaşi temă

De multe ori, consumatorii s-au plâns că viteza de pe WiFi nu este la fel de bună ca cea asigurată printr-un cablu Ethernet.
 
UPC oferă tuturor clienţilor care achiziţionează servicii de internet modemul Connect Box, un dispozitiv prin care experienţa online a fiecăruia se ridică la un standard superior. Printre altele, acesta dispune de un sistem dual-band, ceea ce înseamnă că traficul de internet este împărţit pe două canale, de 2,4 Ghz şi de 5 Ghz, viteza fiind foarte mare. 
 
Reţeaua de internet a UPC asigură viteze medii de download de 312 Mbps (măsurată în 2018), o creştere semnificativă de la 285 Mbps, viteza medie măsurată anul trecut. De asemenea, viteza medie de download pe reţeaua wireless a ajuns la  o valoare de 100,66 Mbps, măsurată tot în a doua jumătate a anului 2018.
Cei peste 400.000 de clienţi care au deja acasă modemul Connect Box reprezintă peste 70% din totalul abonaţilor la internet UPC, România clasându-se între primele patru ţări în ceea ce priveşte rata de adopţie a dispozitivelor (+60%). Connect Box s-a lansat acum trei ani şi a obţinut cu 6,9 puncte NPS (standard de satisfacţie a clienţilor de internet) mai mult decat vechile modemuri de internet din ţările europene.
Pentru clienţii care locuiesc la curte, în case mai mari, UPC pune la dispoziţie WiFi Boosters, nişte dispozitive mici care se introduc în prize convenţionale de perete şi care au rolul de a amplifica semnalul de internet pentru ca experienţa de utilizare să fie una fără cusur.
 
Abonamentele de internet UPC oferă viteze WiFi de până la 500 de Mbps, cu ajutorul tehnologiei din spatele Connect Box, operatorul punând accent pe experienţa de utilizare wireless, inclusă în preţul serviciilor. Pe scurt, UPC nu mai oferă internet fix fără să fie şi wireless, iar toţi noii abonaţi se bucură de modemul Connect Box inclus în aceste pachete.
 
Per total, abonamentele de internet de la UPC se adresează mai ales celor care au nevoie de o conexiune wireless puternică, lucru ce este asigurat prin Connect Box şi WiFi Boosters, ele fiind o soluţie bună atât pentru acasă cât şi pentru mediul business, acolo unde viteza este o necesitate şi o prioritate.
 
Articol susţinut de UPC 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: