Uniunea Europeană a amendat Microsoft cu 561 de milioane de euro din cauza lui Internet Explorer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft a primit o amendă de peste 500 de milioane de euro FOTO MEdiafax
Microsoft a primit o amendă de peste 500 de milioane de euro FOTO MEdiafax

Uniunea Europeană a amendat Microsoft cu 732 de milioane de dolari pentru încălcarea unei înţelegeri din 2009, care cerea gigantului online să le ofere utilizatorilor alternative la browserele sale.

Anunţul a fost făcut de comisarul european, Joaquin Almunia şi este prima decizie de acest fel luată împotriva unei companii care a încălcat legile antitrust. “Este prima oară când vedem o încălcare a reglementărilor”, a declarat Almunia pentru “The New York Times”.

Înţelegerea din 2009 a venit după o plângere a producătorului Opera Software, care cu doi ani înainte făcuse o plângere pentru că Microsoft încearcă să rezolve bătălia browserelor oferind Internet Explorer în standard pentru sistemele Windows.

Microsoft a fost de acord să se pună în acord cu decizia Uniunii Europene şi le-a oferit utilizatorilor Windows 7 posibilitatea de a vedea o fereastră de download pentru mai multe browsere. Cu toate acestea, cei care foloseau Windows 7 Service Pack 1 nu au primit acest update pentru 14 luni, până în iulie 2012. Almunia a declarat că 15,3 milioane de utilizatori nu au văzut acest update.

În iulie 2012, Microsoft a recunoscut această problemă şi şi-a cerut scuze, dar a spus că a fost vorba doar de o eroare tehnică şi a dat vina pe echipa de ingineri.

În octombrie 2012, Almunia a depus o plângere împotriva Microsoft, spunând că firma nu a luat problema în serios şi că “dacă firmele îşi iau responsabilitatea, ar trebui să facă ceea ce trebuie”, scrie “Computer World”.

Microsoft era obligată să arate ecranul până în 2014, dar anul trecut s-a oferit să extindă termenul cu 15 luni. De asemenea, firma a actualizat sistemul de operare Windows 8 pentru a afişa mai multe posibilităţi de browser. Pentru Windows RT, nu există această obligativitate.

Amenda de 561 de milioane de euro este una mică, pe lângă cea care ar fi putut fi maximă: 7,9 miliarde de dolari.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite