Una dintre cele mai populare reţele de matrimoniale îţi cere să nu mai utilizezi Firefox. De vină e noul director Mozilla

Una dintre cele mai populare reţele de matrimoniale îţi cere să nu mai utilizezi Firefox. De vină e noul director Mozilla

OKCupid boicotează Mozilla Firefox. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Noul director Mozilla a susţinut în 2008 o campanie anti-LGBT, iar OKCupid, unul dintre cele mai populare site-uri de dating online, ripostează acum. Pe pagina principală, utilizatorii de Firefox sunt îndemnaţi să folosească alt browser şi caracterizează compania drept duşmanul lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Brendan Eich, noul director Mozilla, se opune iniţiativei care presupune că şi cuplurile gay se bucură de drepturi egale. Astfel, noi preferăm ca utilizatorii noştri să nu folosească software Mozilla pentru a accesa OKCupid“, se arată pe pagina principală a site-ului, dacă accesezi prin Firefox. Motivul care a stârnit ura OKCupid şi a altora? Explicaţia e la baza paginii.

În 2008, Eich a susţinut prin donaţii de 1.000 de dolari o companie care sprijinea lupta anti-LGBT din California. O fi el inventatorul JavaScript, după cum informează TechCrunch, dar utilizatorii de Internet şi OKCupid n-au reacţionat prea bine. Ba chiar au fost oameni din interiorul Mozilla care şi-au exprimat dezaprobarea în privinţa numirii lui Eich. Ei s-au exprimat pe Twitter.

 

 

 

 

 

 

OKCupid se „aliază“ cu concurenţa Firefox şi le propune utilizatorilor să încerce Opera, Internet Explorer sau Chrome, ba chiar şi Safari. Compania nu a stat doar să „admire“ valul stârnit de OKCupid şi a declarat că sprijină egalitatea între oameni, chiar şi pentru cuplurile gay. „Nu contează cine eşti sau pe cine iubeşti, oricine merită aceleaşi drepturi şi să fie tratat egal. OKCupid nu ne-a informat cu privire la intenţiile sale, nici pentru a confirma informaţiile“, informează Mozilla.

Compania a publicat chiar şi un articol pe blog în care detaliază problema cu Brendan Eich şi egalitatea LGBT. Potrivit acelui articol, Mozilla doreşte egalitate pentru toţi, doreşte o omenire mai puternică, iar aici sunt incluse şi cuplurile cu membrii de acelaşi sex. „Ne dăm seama că nu toată lumea din comunitatea noastră sau dintre cei care ne folosesc produsele vor fi de acord cu asta. Dar ne menţinem declaraţia că atât timp cât îi respecţi pe ceilalţi şi ne eşti alături pentru scopul mai mare, eşti binevenit“.

Deschiderea de site OKCupid cu mesajul pentru utilizatorii de Firefox

OKCupid admite că în 6 ani oamenii se mai pot schimba, dar printre rândurile redactate de către ei, mai apar şi următoarele afirmaţii. „Cei care neagă iubirea şi care amplifică sentimentul de ruşine, de neputinţă, de complexare sunt duşmanii noştri şi nu le dorim decât să eşueze“.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: