Un experiment Chrome: harta fascinantă a ţinuturilor din „Hobbitul“, realizată de Google

Un experiment Chrome: harta fascinantă a ţinuturilor din „Hobbitul“, realizată de Google

Experimentul promovează browserul Google Chrome

Google şi creatorii filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" au lansat o hartă interactivă a tărâmului Middle Earth, cu ajutorul căreia utilizatorii de internet pot să urmărească traseul parcurs de personajul Bilbo Baggins în carte şi în film.

Trei "tărâmuri" pot fi vizitate pentru moment de internauţi: Turnul Dol Guldur, Valea Fondcombe din regatul Rivendell şi Trollshaws (Pădurea trolilor). Accesul la Great River of Wilderlands, la Oraşul lacustru Esgaroth şi la Regatul de sub Munte este pentru moment blocat. Aceste trei tărâmuri vor fi cel mai probabil "deblocate" odată cu lansarea lungmetrajului regizat de Peter Jackson, pe 13 decembrie, pentru că Bilbo şi grupul de gnomi, conduşi de vrăjitorul Gandalf, vor trebui să treacă prin aceste trei zone pentru a recupera comoara deţinută de dragonul Smaug, informează Mediafax. 

Aplicaţia nu este una interactivă decât pentru cei care apreciază cu adevărat Tărâmul de Mijloc şi vor să-l contempleze altfel decât prin hărţile şi ilustraţiile făcute de JRR Tolkien sau în cadrul filmului "Hobbitul". Ne plimbăm şi aflăm povestea tărâmurilor prin care trece Bilbo sau ne jucăm cu trollii. 

Obiectivul este dublu pentru Google: promovarea filmului, dar şi demonstrarea beneficiilor browserului Chrome şi a sistemului de mapare Google Chrome. Noua hartă interactivă este disponibilă pe desktop, iPhone şi Android. 

Trei ţinuturi sunt blocate, cel mai probabil în aşteptarea seriei a treia din Hobbitul, care va duce personajele spre finalul aventurii. Într-un fel, odată cu încheierea seriei Hobbitul, se va încheia una dintre cele mai de succes francize din istoria filmelor şi literaturii: Stăpânul Inelelor şi Hobbitul. 

Pasionaţii pot urmări acest experiment folosind browserele Chrome, Mozilla şi Opera. Internet Explorer şi Safari nu sunt suportate. 

Cei care vor să afle cum a fost făcut proiectul, din punct de vedere tehnic, trebuie să acceseze această postare de blog despre Experienţa Hobbitul. 

Experiementul are şi traducere în limba română, accesibilă din meniul din stânga. 

Harta originală a Tărâmului de Mijloc

Videoclipul de prezentare a hărţii interactive de la Google

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: