TechHub Bucharest, locul unde se adună cele mai promiţătoare afaceri de tehnologie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Mike Butcher, Stefan Szakal, Daniel Dragomir, James Knight şi Bogdan Iordache
De la stânga la dreapta: Mike Butcher, Stefan Szakal, Daniel Dragomir, James Knight şi Bogdan Iordache

TechHub Bucharest, primul spaţiu de co-working din România dedicat antreprenorilor în tehnologie, a fost lansat, joi, în cadrul unui eveniment special la care au participat fondatori ai unor firme de software din România, dar şi investitori aflaţi în căutare de potenţial.

Conceptul TechHub a luat naştere în 2011 şi în spatele lui se află Mike Butcher (European Editor al publicaţiei TechCrunch) şi Elizabeth Varley. TechHub reprezintă un spaţiu în care startupurile de tehnologie se pot aduna, lucra şi forma conexiuni. TechHub mai există în Londra, Manchester şi Riga. Co-fondatorii TechHub Bucureşti sunt Bogdan Iordache, Daniel Dragomir şi Stefan Szakal.

Ştefan Szakal spune că cel mai important lucru pentru un startup în domeniul tehnologiei este să cunoască oamenii potriviţi. „TechHub este un loc în care acest lucru se poate realiza cu uşurinţă. La TechHub se vor organiza şi evenimente speciale în care companiile aflate la început de drum îşi vor putea prezenta proiectele în faţa investitorilor.

James Knight, International Development Manager TechHub, a spus că antreprenorii români vor comunica foarte uşor cu cei din alte ţări şi că toţi cei care vor face parte din TechHub se vor putea muta foarte uşor în interiorul reţelei şi îşi vor putea găsi foarte uşor colaboratori pentru proiectele lor.

Co-fondatoarea mişcării şi CEO al TechHub Elizabeth Varley a luat şi ea parte la eveniment, printr-un intermediul Skype. „Au trecut aproape trei ani de când am deschis primul TechHub şi sunt foarte mândră că un oraş atât de vibrant ca şi Bucureştiul s-a alăturat reţelei noastre. Felicitări echipei TechHub Bucharest care a muncit incredibil de mult pentru a face acest lucru posibil“, a spus Elizabeth. 

techhub foto adevarul

Pe scenă au urcat şi reprezentanţi ale celor mai de succes startupuri româneşti ale momentului. Vladimir Oane (co-fondator al uberVU), George Lemnaru (co-fondator şi preşedinte al Green Horse Games, o firmă de jocuri cât şi co-fondator al eRepublik) şi Bobby Voicu (co-fondator al firmei de jocuri MavenHut) au vorbit despre începuturile companiilor lor şi au oferit câteva sfaturi.

Vladimir Oane a spus că este foarte important ca un startup să primească atenţie şi acest lucru se va întâmpla prin intermediul TechHub. Startupul uberVU s-a lansat prin intermediul acceleratorului Seedcamp, din Londra, iar co-fondatorii companiei au intrat în contact cu investitori şi cu alţi oameni din domeniul tehnologiei.

George Lemnaru spune că TechHub reprezintă o oportunitate pentru compania lui. „Vladimir şi Bobby au trecut prin acceleratoare, eu nu am avut această oportunitate. În momentul în care l-am auzit pe Bogdan Iordache vorbind despre TechHub Bucharest mi s-a părut foarte interesant. Vom muta compania în acest spaţiu fiind un spaţiu în care lucrează şi alte startupuri şi avem oportunitatea de a schimba idei şi de a învăţa de la alte persoane“, a declarat Lemnaru.

Bobby Voicu spune că TechHub este o oportunitate pentru comunitatea de tehnologie din România de a deveni mai închegată iar startupurile  se vor susţine între ele. 

techhub foto adevarul

La eveniment au fost prezenţi şi o sumedenie de investitori. Printre aceştia s-au numărat Andrei Pitiş (investitor şi preşedinte al ANIS - Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii) şi Radu Georgescu (investitor şi preşedinte al GECAD & Avangate).

Andrei Pitiş a mai investit în startupurile Clever Taxi şi I-Rewind. „Mă bucur că sala este plină de startupuri pe tehnologie. Cu astfel de locuri, lucrurile se vor dezvolta foarte mult. Avem în plan să formăm un grup de investitori de tip Angel şi am început să căutăm tineri antreprenori printre studenţi“, a declarat Pitiş.

Radu Georgescu a lansat în total 27 de companii dintre care 20 au eşuat, însă este unul dintre cei mai de succes antreprenori români. „Investitorii caută energie de la startupuri. Vor pe cineva care crede că poate schimba lumea, care chiar poate să facă lucruri măreţe. Trebuie să fie cineva care, atunci când te uiţi în ochii lui vezi că chiar crede în ceea ce face“, a spus Georgescu.

TechHub Bucureşti este situat pe strada Nicolae Filipescu nr. 39-41 şi dispune de un spaţiu de 420 metri pătraţi ce permite găzduirea a 35 de birouri fixe dedicate membrilor permanenţi, apoi 60 de locuri la comun (co-working) şi o sală de evenimente cu o capacitate de 150 persoane. Până în acest moment 50% din acest spaţiu e ocupat şi e de aşteptat ca în viitorul apropiat să fie ocupat 100% pe măsură ce TechHub Bucureşti devine mai cunoscut în rândul celor care vor să înceapă o afacere în domeniul tehnologiei. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite