Suma pentru care una dintre celebrele maşini deţinute de Steve Jobs va fi scoasă la licitaţie

Suma pentru care una dintre celebrele maşini deţinute de Steve Jobs va fi scoasă la licitaţie

Foto: MacRumours

Pe lângă faptul că şi-a pus amprenta definitiv pe industria tehnologiei, defunctul CEO al Apple, Steve Jobs, a fost şi un mare pasionat de maşini. Marca sa preferată era Mercedes, însă acesta a deţinut şi un BMW special. Modelul din urmă este acum scos la licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform celor de la MacRumours.com, specialiştii care se ocupă de licitaţie sunt de părere că preţul cu care automobilul BMW Z8 de 400 de cai va varia între 300.000 de dolari şi 400.000 de dolari. Acesta este produs în anul 2000, iar Jobs a fost convins să-l cumpere de către Larry Ellison, CEO-ul Oracle de la acea vreme.

Legenda spune că acesta i-ar fi spus fondatorului Apple că BMW-ul Z8 este un exemplu perfect de inginerie mecanică. Pe parcursul celor 17 ani care au trecut de la fabricaţia sa, maşina a mers doar 24.462 de kilometri, fiind păstrată în stare execlentă de către persoana căreia Jobs i-a vândut-o în 2003.

Automobilul argintiu are mai multe dotări, printre care şi un telefon Motorola cu clapă, branduit cu BMW, despre care se spune că nu era chiar pe placul lui Steve Jobs. În plus, plăcuţa de înmatriculare ”JOBS” a fost adăugată ulterior, de către proprietarul următor.

BMW a construit doar 5700 de automobile Z8, între 1999 şi 2003, care costau, la vremea respectivă, între 165.000 şi 200.000 de dolari. Fosta maşină a lui Jobs va fi scoasă la licitaţie pe şase decembrie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la New York.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările