Stăm pe internet mai mult de pe telefon, astfel că Google schimbă algoritmul de indexare

Stăm pe internet mai mult de pe telefon, astfel că Google schimbă algoritmul de indexare

Căutările pe mobil vor fi mai importante decât cele pe desktop.

Google începe să preţuiască telefonul mai mult decât computerul clasic, iar căutările online vor fi influenţate foarte mult.

Conform unui studiu realizat de StatCounter, luna octombrie a adus o schimbare importantă în ceea ce priveşte cantitatea de trafic între dispozitivele mobile şi PC-uri. Telefoanele şi tabletele au realizat 51,3% din traficul total, în timp ce desktop-urile au scăzut la 48,7%. În acest context, Google a anunţat că va implementa un algoritm care prioritizează conţinutul optimizat pentru mobil faţă de cel pentru PC-uri.

Google a anunţat că separă indexarea web între mobil şi desktop, iar recent a detaliat modul în care, în următoarele luni, experienţa căutării pe smartphone sau tabletă va deveni principala activitate a inginerilor săi de la Search. Schimbările nu vor afecta site-urile cu design responsive, adică un layout care se adaptează la dispozitivul de pe care e accesat.

Cele mai mari pierderi le vor înregistra site-urile care au două versiuni separate, pentru desktop şi mobil, dar nu au mai fost actualizate. Acesta ar putea fi ultimul pas înaintea dispariţiei site-urilor de tipul m.domeniu.ro, astfel încât conţinutul să fie potrivit pentru toate dispozitivele. În urmă cu un an, Google a informat că penalizează site-urile care n-au versiune mobilă. Câteva luni mai târziu a anunţat un instrument de accelerare a încărcării site-urilor, similar Instant Articles de la Facebook.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările