Spargerea conturilor lui Zuckerberg ne arată că oricine poate folosi parole proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg nu s-a dovedit prea inspirat în alegerea unei parole.
Mark Zuckerberg nu s-a dovedit prea inspirat în alegerea unei parole.

Oricât de bogat şi celebru ar fi ajuns Mark Zuckerberg, se pare că parolele n-au fost punctul său forte. Tocmai de aceea s-a văzut recent cu conturi sparte.

TeamViewer a spus deja că problemele cu conturile utilizatorilor nu sunt vina sa. Cea mai nouă victimă a aceleiaşi scheme, dar fără legătură cu TeamViewer, este Mark Zuckerberg, fondator Facebook. Mai multe conturi ale acestuia, printre care cele de Instagram, Twitter, LinkedIn şi Pinterest, au putut fi controlate de hackeri. El folosea şi o parolă foarte proastă dadada. Cei care şi-au revendicat lovitura sunt din grupul OurMine

Hackerii i-au lăsat mesaj lui Zuckerberg să-i spună că au acces, că l-au obţinut prin contul de LinkedIn şi că doar testează securitatea conturilor. Cu o parolă atât de slabă, nu se poate discuta de o securitate prea mare. Potrivit Business Insider, citat de Digi24, Mark Zuckerberg a făcut greşeala de a refolosi o parolă mai veche, deşi în 2012 LinlkedIn a fost ţinta unui atac informatic şi 160 de milioane de conturi au fost compromise.

Printre acestea se afla şi contul lui Mark Zuckerberg. Totuşi, el nu şi-a mai actualizat preferinţele de securitate, astfel că parola dadada a devenit cheia pentru mai multe. Desigur, primul sfat de bun-simţ este să nu foloseşti aceeaşi parolă pe mai multe conturi. Apoi, să utilizezi una ceva mai complicată decât repetiţia a două litere.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite