Site-ul acesta îţi ascunde rapid şi uşor căutările pe care le faci pe internet

Site-ul acesta îţi ascunde rapid şi uşor căutările pe care le faci pe internet

Căutările pe internet nu ar trebui să fie, mereu, în văzul tuturor.

În Statele Unite ale Americii, istoricul navigării pe internet ar putea fi vândut către cine e interesant. Pe măsură ce şi în Europa se încearcă o limitare a intimităţii online, poţi lua în calcul soluţii care îţi ascund urmele. Iată una.

Ştiri pe aceeaşi temă

Internet Noise este un site găzduit pe Github care îţi permite să te ascunzi pe internet. Această metodă de siguranţă face exact ceea ce îi spune numele, adaugă „zgomot“ în navigările pe internet, astfel încât să fie mai dificil de descoperit care dintre acestea sunt ale tale. După ce intri pe site şi apeşi butonul „Make some noise“, o nouă fereastră se va deschide în browser şi va încărca pagini aleatorii de pe internet, cu diverse căutări monotone.

Site-ul deschide o nouă pagină, în acelaşi tab, la 10-15 secunde, astfel că îl poţi lăsa să ruleze în timp ce tu îţi vezi de căutările obişnuite. Acestea vor amestecate într-o listă masivă, plină de „zgomot“ - majoritatea vor fi în engleză, un lucru de care ar trebui să ţii cont. Deşi este o soluţie facilă, uşor de utilizat, nu înseamnă că este şi singura. 

Chiar Internet Noise îţi recomandă şi alte soluţii, dacă vrei să-ţi menţii confidenţialitatea pe Internet. Astfel, poţi să instalezi HTTPS Everywhere pentru a beneficia cât mai des cu putinţă de conexiuni criptate. De asemenea, poţi folosi Privacy Badger pentru a împiedica site-urile să-ţi urmărească activitatea online. Aceştia recomandă şi folosirea unui VPN şi a Tor. Poţi afla mai multe despre soluţiile acestea aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările