Se lansează YouTube România. Cine sunt primii parteneri locali şi cum vor deveni filmele surse de profit

Se lansează YouTube România. Cine sunt primii parteneri locali şi cum vor deveni filmele surse de profit

Creatorii de conţinut video din ţara noastră vor putea posta materialele multimedia pe platforma Youtube România FOTO Adevărul/Vlad Andriescu

YouTube a lansat, astăzi, YouTube România, versiunea localizată a reţelei. Varianta din ţara noastră va afişa cele mai vizionate şi populare videoclipuri locale, dar va constitui şi o platformă pentru creatorii de conţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

YouTube România va permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, atât în România, cât şi în lume. De asemenea, companiile locale vor avea posibilitatea de a se folosi mai bine de YouTube ca mediu de promovare. În plus, YouTube va oferi o cale pentru toţi producătorii de conţinut de a face bani din videoclipurile încărcate.

Reţeaua video a încheiat un parteneriat şi cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR - ADA), adică un acord de licenţiere care va permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor pe YouTube. Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music şi TVR vor publica pe site conţinut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România.

„Numeroşi membri ai comunităţii globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale va deschide noi oportunităţi pentru creatorii talentaţi din ţară, aceştia vor putea fi descoperiţi  mai uşor. Utilizatorii vor avea acces mai uşor la conţinut de calitate fabricat în România”, a declarat Dan Bulucea (foto dreapta), Country Manager Google România.

Utilizatorii vor putea vedea, pe pagina principala a YouTube, videoclipuri locale, în funcţie de creştere şi popularitate.

Dan Bulucea a declarat că „YouTube România înseamna că vom avea conţinut personalizat, vom şti care sunt trendurile şi vom putea împărtăşi cu lumea întreagă ceea ce se creează în România”.

„Unul dintre formatele pe care le lansăm astăzi este posibilitatea de a alege de a vedea reclama sau nu”, a adaugat Bulucea. Despre acest lucru a vorbit şi Damien Viel, unul dintre şefii YouTube. El a declarat că toate reclamele YouTube vor putea fi evitate cu un simplu click de către utilizator, dacă nu le va dori, acest lucru fiind valabil şi în România. „Utilizatorii sunt mai implicaţi cu 84% dacă-i laşi să treacă peste o reclamă, dacă le dai lor alegerea”, a spus Viel.

Damien Viel, şeful YouTube pentru Europa de Est, Africa şi Orientul Mijlociu, a spus că „YouTube e singura platformă cu adevărat globală în momentul acesta. Avem un miliard de vizitatori unici pe lună. Datorită capacităţii pe care o avem de a crea conţinut care poate fi distriubuit, există o anumită magie. Uitaţi-vă la video-ul Evian. 31 de milioane de vizualizări în doar o săptămână. Şi vă pot spune că nu au plătit pentru 31 de milioane de vizualizări”.

El vorbeşte despre trecerea de la broadcasting la microcasting, adică schimbarea modului cum oamenii înteleg conţinutul video. Până în 2020, el considera ca YouTube va însemna 75% din piaţa de video. În momentul acesta, YouTube are un milion de oameni care creează conţinut original pe platformă, spune Damien Viel.

Ştire în curs de actualizare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: