Rusia cablează Coreea de Nord la Internet pentru a o putea supraveghea mai bine

Rusia cablează Coreea de Nord la Internet pentru a o putea supraveghea mai bine

Coreea de Nord, poate cea mai izolată ţară de pe Pământ, beneficiază în acest moment de un singur cablu de Internet, venit din China. Accesul publicului general la acesta este strict interzis, iar conexiunea este utilizată în scopuri propagandistice şi militare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul din nordul Peninsulei Coreene va beneficia şi de al doilea cablu care să asigure conexiunea la Internet, graţie ajutorului venit din partea unei firme ruseşti. Conform experţilor în securitate cibernetică, această nouă conexiune va oferi hackerilor angajaţi de guvernul de la Pyongyang mai multă capacitate tehnică.

Accesul la Internet în Coreea de Nord este limitat la câteva sute de conexiuni, de obicei prezente în instituţiile statului cu sediile aflate în Capitală. Aceiaşi experţi în securitate cibernetică mai spun că aceasta poate fi o mutare strategică din partea Kremlinului pentru a putea controla mai bine ce se întâmplă în sfera online a statului totalitar, notează Reuters.

Noua conexiune la Internet vine pe fondul crizei geopolitice din zonă, şi a tensiunilor nucleare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, care cresc tot mai mult pe zi ce trece.

citeste totul despre: