Românii, printre cei mai buni specialişti în securitate cibernetică din Europa

Românii, printre cei mai buni specialişti în securitate cibernetică din Europa

Echipa României s-a clasat pe locul al doilea la ediţia din 2017 a Campionatului European de Securitate Cibernetică organizat la Malaga, în Spania, dintr-un total de 15 ţări participante.

Ştiri pe aceeaşi temă

România îşi egalează performanţa de la ediţia precedentă, când s-a clasat tot pe poziţia secundă, însă dintr-un total de zece ţări participante. Locul întâi a fost obţinut de ţara gazdă, Spania.

Specialiştii Bitdefender au antrenat şi în acest an lotul românesc format din zece tineri pasionaţi de securitate cibernetică, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Selecţia echipei naţionale pentru competiţia europeană European Cyber Security Championship 2017 a fost realizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), împreună cu CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.  

Campionatul acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă şi investigaţii. Pot participa la competiţie tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani, care nu deţin o diplomă de master în domeniul securităţii cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

Competiţia îşi propune să încurajeze tinerii talentaţi în domeniu să se alăture eforturilor de asigurare a securităţii IT.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: