Reţea socială şi catalog pentru studenţi - doi tineri români vor să schimbe educaţia

Reţea socială şi catalog pentru studenţi - doi tineri români vor să schimbe educaţia

Campadillo e un site de colaborare academică

Ţii minte finalul de mai din timpul şcolii? Te pregăteai de ultimele teze din liceu sau de sesiunea din timpul facultăţii şi nu ştiai câte absenţe ai. Nu dădeai de profesor şi vara ta părea ruinată. Cum ar zice Steve Jobs, există o aplicaţie pentru asta. Campadillo e un program lansat de o echipă de programatori din Bucureşti, care vrea să înlocuiască toate cataloagele şi să-ţi aducă profesorii mai aproape.

Doi tineri au început o seară banală jucând Diablo III. La scurt timp, au ajuns să discute despre problemele pe care le aveau cu aplicaţia de la facultate. “În momentul acela ne-a picat fisa. Am hotărât să punem bazele unei aplicaţii care să permită comunicarea facilă între profesor şi student. Am constatat că e o nişă liberă de dezvoltare şi că multe idei s-ar potrivi la fix cu un framework educaţional”, spune Mircea Iancu.

Mircea (foto) şi Cosmin Stamate  au pornit de la nevoile de care s-au lovit la facultate, unde se folosea un alt software pentru colaborarea cu profesorii. “La Automatică se foloseşte Moodle ca framework educţional şi nu îşi face treaba bine, mai ales în Web-ul modern de azi”, cred cei doi. Pentru ei, e inacceptabil că în epoca internetului, la o facultate de profil, lucrurile se mai fac încă pe hârtie

“E o aplicaţie necesară pentru cei care vor să adune toate uneltele de care au nevoie în timpul facultăţii - calendar, notificări, grupuri de discuţie, posibilitatea de a trimite proiecte şi de a fi notat uşor, acces la cursuri şi laboratoare”, spune Mircea Iancu.

Cum va funcţiona Campadillo?

Când intrăm pe site-ul creat de cei doi români, dăm peste o platformă care combină facilităţile de reţea socială cu cele de organizare a cursurilor. Adică proiecte comune coordonate de profesori şi elevi, calendare, feedback. E o aplicaţie web care ar putea fi folosită la nivelul unei clase şi în cadrul unei facultăţi, indiferent de localizarea ei în lume.

După cum spun chiar creatorii, Campadillo se adresează învăţământului superior şi vrea să uşureze comunicarea dintre profesori, studenţi şi secretariat, site-ul fiind baza pe care va sta întregul proces educaţional care nu va mai fi înfrânat de birocraţie şi hârţogăraie.

Campadillo (o combinaţie între campus şi armadillo, mascota echipei) e dependent de colaborare, neputând fi folosit individual. “Ne propunem ca o facultate să adopte sistemul în mod integral, pentru toţi profesorii şi studenţii. Vrem să extindem ulterior platforma şi să devină un organizator generalizat, unde s-ar putea înscrie individual studenţi sau profesori”, spune Mircea.

În viitor, monetizarea va veni prin costul de utilizare pe bază de contracte cu universităţile. Ca alternativă, cei doi iau în considerare costuri pe pachete de funcţionalităţi extra, un model destul de răspândit.

Proiectul lor global e încă în faza beta, când urmează a fi implementat la câteva universităţi.

Cine sunt cei doi fondatori?

Campadillo a fost creat de Mircea Iancu şi Cosmin Stamate, doi foşti studenţi şi actualmente antreprenori în devenire. Mircea a studiat Automatică şi Calculatoare la Politehnica din Bucureşti şi lucrează la o firmă de software, în timp ce Cosmin încă studiază şi e pe ultima sută de metri cu licenţa.

Amândoi se declară dependenţi de grafică şi de programare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: