Probleme pentru bitcoin? Moneda virtuală s-a depreciat, iar tranzacţiile din ruble au o creştere fără precedent

Probleme pentru bitcoin? Moneda virtuală s-a depreciat, iar tranzacţiile din ruble au o creştere fără precedent

Bitcoinul s-a depreciat

Bitcoinul s-a depreciat ieri la 307 dolari şi a ajuns după stabilizare la 311 dolari, după ce rubla s-a depreciat şi, spun unele persoane, a cauzat modificarea cursului monedei virtuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tranzacţiile de schimb între bitcoini şi ruble au crescut cu 230%, pe fondul panicii ruşilor care au simţit efectele prăbuşirii economice a Rusiei. Căderea preţului Bitcoin, care va ajunge la 290 de dolari potrivit unui analist, citat de TechCrunch, nu poate fi direct atribuită problemelor din Rusia, dar unii specialişti consideră că ruşii, panicaţi de efectele economice din ţară, au schimbat în valuta virtuală.

Evander Smart de la Cryptocoinnews a menţionat că se poate observa o vânzare din cauza panicii, neobişnuită pe piaţă până acum.

Nu există cifre foarte puternice pentru a susţine în totalitate această teorie, dar specialiştii din domeniu menţioneză că o creştere de acest fel e semnificativă. Astfel, în ultimele 30 de zile, s-a ajuns la 819 tranzacţii din ruble în bitcoin.

Probleme şi în România

Fără nicio legătură cu problemele din Rusia, singura platformă românească de tranzacţionare de bitcoin şi-a înreerupt activitatea şi a atenţionat utilizatorii să-şi retragă până vineri fondurile din conturi.

"Din motive de siguranţă, rugăm toţi utilizatorii platformei BTCXchange.ro să îşi retragă toate fondurile, atât FIAT cât şi BTC (Bitcoin), din contul aferent platformei până în data de 19 decembrie 2014 inclusiv şi să nu mai tranzacţioneze" , se arată într-o notificare publicată marţi pe site-ul platformei, scrie Mediafax.

Îndemnul către utilizatori de a retrage banii a fost reiterat miercuri, reprezentanţii platformei adăugând că nu mai au acces la server.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările