Premieră pentru „moneda Internetului“ în Germania: ministrul de Finanţe acceptă bitcoin drept monedă legală

Premieră pentru „moneda Internetului“ în Germania: ministrul de Finanţe acceptă bitcoin drept monedă legală

Germania acceptă bitcoin drept monedă.

După ce Thailanda a interzis moneda virtuală bitcoin, Germania îi „întinde“ o mână de ajutor şi spune că este una legală şi poate fi folosită ca oricare alta. Devine prima ţară din lume care face asta.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru prima dată, guvernul federal recunoaşte Bitcoin ca «monedă privat㻓, a afirmat Frank Schaeffer, membru al Parlamentului. Ministrul de de Finanţe a admis moneda drept una legitimă în Germania într-o scrisoare adresată lui Schaeffer, notează The Daily Dot, citând Die Welt. Noul statut în Germania al monedei înseamnă că statul poate pune taxă pe profitul făcut de companiile care utilizează Bitcoin, dar oamenii obişnuiţi o pot folosi fără taxe.

Vestea este şi bună, şi rea pentru cei care cred în Bitcoin şi utilizează această monedă. Odată cu acceptarea drept monedă legală, este posibil să apară şi mai multe legi pentru reglementarea acesteia. Desigur că cei mai mulţi utilizatori n-ar dori asta, deoarece mare parte din popularitate s-a clădit pe libertatea din jurul bitcoinilor. Lipsa de legături cu guvernele lumii este un mare plus, mai ales pentru speculatori.

În Thailanda, administraţia externă de schimb valutar şi departamentul de politici monetare au decis să spună „pas“ monedei Internetului. Motivele invocate au fost lipsa de legi care să reglementeze bitcoinul şi lipsa pârghiilor de control asupra capitalului. Există însă posibilitatea ca tranzacţiile să fie reluate odată ce legile sunt create şi votate, dar o dată certă nu a fost oferită.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre bitcoin:

Bitcoin, „moneda Internetului“, ajunge la un record negativ: este interzisă pentru prima dată într-o ţară din Asia

Un traficant de droguri, primul om căruia SUA îi confiscă bitcoinii

Un cuplu va petrece primele 90 de zile de căsnicie folosindu-se exclusiv de moneda virtuală Bitcoin

Bitcoin va ieftini cumpărăturile online. Cei de la care a „luat” Zuckerberg Facebook vor reglementarea monedei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: