Poşta Română face eforturi spre digitalizare odată cu lansarea aplicaţiei MyAWB, care te va scuti de statul la coadă

Poşta Română face eforturi spre digitalizare odată cu lansarea aplicaţiei MyAWB, care te va scuti de statul la coadă

FOTO Adevărul

Poşta Română lansează serviciul online MyAWB, care permite clienţilor să renunţe total la formularele completate de mână, în schimbul unei soluţii rapide, pe internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul este disponibil pe site-ul companiei, iar reprezentanţii acesteia spun că se aşteaptă la reducerea masivă a timpilor de aşteptare pentru toţi clienţii cu acces la internet.

Cum funcţionează MyAWB în 5 paşi:

1. Îţi faci cont pe MyAWB, în doar câteva minute.
2. Alegi serviciul de trimitere.
3. Aplicaţia îţi comunică preţul şi îţi generează AWB-ul cu cod de bare.
4. Mergila oficiile abilitate cu coletul sau scrisoarea pe care vrei să le trimiţi şi AWB-ul generat de aplicaţie.
5. De restul se ocupă Poşta

Anterior acestui serviciu, clienţii erau obligaţi să completeze cu pixul, pe hârtie, datele de expediţie, iar oficianţii Poştei Române să transcrie în sistem, manual, aceleaşi date.

MyAWB are funcţionalităţi multiple şi pentru persoanele juridice, care au acces, în cadrul aplicaţiei, la o bază de date proprie din care pot genera rapoartele şi listele de care au nevoie.

”Site-ul Poştei Române este disponibil pentru orice alte informaţii şi instrucţiuni. Am încercat să facem o aplicaţie foarte utilă pentru clienţii noştri, cu scopul bine stabilit de a proiecta o imagine de profesionalism şi eficienţă a operatorului naţional de servicii poştale, în piaţă. Serviciul MyAWB funcţionează, în acest moment, doar în oficiile poştale abilitate. Clienţii  sunt rugaţi să verifice lista oficiilor, înainte să se prezinte la ghişeu. În funcţie de feed-back-ul pe care îl vom primi, în perioada următoare, atât din reţea, cât şi de la clienţi, vom lua decizia de a extinde serviciul MyAWB”, notează comunicatul primit de la Poşta Română.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: