Peste 23 de milioane de oameni folosesc parola ”123456”

Peste 23 de milioane de oameni folosesc parola ”123456”

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că oamenii încă folosesc parole simple pentru a-şi proteja conturile din mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza a fost realizată de Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie, iar parola 123456 a fost utilizată de peste 23 de milioane de persoane. Studiul a fost realizat pe baze de date publice ale unor conturi sparte, pentru a vedea care sunt cuvintele sau frazele folosite de utilizatori pentru a se proteja.

Pe poziţia a doua s-a clasat parola ”123456789”, iar top 5 a fost completat de ”qwerty”, ”password” şi ”111111”, arată BBC.

Unii au ales să îşi protejeze contul folosind numele echipei de fotbal preferate, ”Liverpool” sau ”Chelsea” fiind cuvinte des folosite în parolele conturilor sparte.

Tot în cadrul studiului, utilizatorii au fost întrebaţi despre temerile lor din mediul online. Astfel, 42% dintre aceştia au spus că se aşteaptă să fie păcăliţi şi să piardă bani pe internet, în timp ce doar 15 procente au fost îndeajuns de încrezători în cunoştinţele lor, fiind convinşi că se pot proteja singuri.

În mod evident, este important ca parolele pe care le foloseşti să fie cât mai complexe pentru a nu fi vulnerabil faţă de atacurile cibernetice. Google sugerează folosirea unei parole diferite pentru fiecare cont important, şi utilizarea simbolurilor şi caracterelor speciale, pentru o securitate cât mai bună. De asemenea, încearcă să eviţi crearea parolelor pe baza unor informaţii cunoscute de alte persoane sau care pot fi aflate cu uşurinţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: