Perspectivele domeniului digital - anunţate de experţi, factori de decizie guvernamentală şi cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum

Perspectivele domeniului digital - anunţate de experţi, factori de decizie guvernamentală şi cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum

Cele mai noi tendinţe din cele mai interesante, actuale şi de viitor domenii ale tehnologiei vor fi prezentate şi analizate de experţi, factori de decizie guvernamentală şi cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum, ajuns la a treia ediţie, cel mai important eveniment media al industriei.

Conferinţa va fi organizată pe parcursul a două zile, pe 21-22 mai, la hotel Intercontinental din Bucureşti.
 
 
Domeniul digital, cu tot ce implică acesta, de la internet şi reţele sociale, până la dispozitive mobile şi inteligenţa artificială, nu mai este o nişă, ci constituie o componentă a vieţii oamenilor obişnuiţi şi companiilor. Informarea şi educarea despre tehnologie nu mai este doar apanajul celor pasionaţi, ci o necesitate de care depind multe aspecte, în frunte cu intimitatea personală, securitatea datelor şi performanţa în business.
 
Scandalul Cambridge Analytica, în care Facebook a permis accesarea fraudulentă a datelor personale a 87 de milioane de utilizatori, conform celor mai conservatoare estimări, a arăta lumii întregi, încă o dată, cât de importantă este educaţia în mediul online şi de ce utilizatorii şi companiile trebuie să înveţe şi să folosească opţiunile de securitate şi intimitate, chiar aşa limitate cum sunt, pe care le au la dispoziţie.
 
Astfel, protejarea datelor personale va fi unul din subiectele esenţiale pe care companiile, experţii şi jurnaliştii îl vor aborda în prima zi de WeLoveDigital.forum. Care sunt criteriile concrete de conformitate GDPR, ce procese, documente şi norme legale trebuie avute în vedere sau ce trebuie să includă un site conform normelor europene în domeniu sunt doar câteva dintre temele abordate împreună cu Ioana Anescu, Director Executiv, IAB România.
 
Blockchain-ul va fi un alt subiect aflat în fruntea agendei la WeLoveDigital.forum, ca tehnologia care depăşeşte graniţele monedelor virtuale şi este văzută ca motorul schimbării în numeroase domenii, de la cel financiar până la sistemele de tip smart city. Despre potenţialul şi aplicaţiile actuale şi viitoare ale acestei tehnologii va vorbi Daniel Petre, Tax Director, Deloitte.
 
Va fi discutat şi despre inteligenţa artificială şi impactul benefic pe care învăţarea mecanică o poate avea în domeniul business prin eficientizarea proceselor repetitive şi efectele “robotizării” asupra pieţei muncii şi a job-urilor.
 
Securitate digitală este şi va rămâne mereu un subiect de actualitate, atât pentru utilizatorii finali, cât mai ales pentru companii. La WeLoveDigital.forum 2018 se va discuta despre toate aspectele importante ce ţin de securitate, de la alegerea unor parole solide şi măsurile de securitate suplimentare acestora, până la antiviruşi şi protejarea servelor în faţa atacurilor cibernetice.
 
Internet of Things, Big Data şi Data Science, precum şi platformele din zona de Sharing Economy sunt alte subiecte de interes care vor fi tratate pe larg la ediţia din acest an a WeLoveDigital.forum.
 
Conferinţa va fi completată în a doua zi de mai multe workshop-uri pe teme de actualitate precum comerţul digital, condiţiile de conformitate GDPR, securitatea datelor personale şi a portofelelor electronice sau marketingul digital şi automatizarea acestuia. Programul complet al ediţiei din acest an a conferinţei WeLoveDigital.forum este disponibil pe site-ul evenimentului. Detalii suplimentare pot fi aflate AICI.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: