Internet
Articol publicitar

Giganţi globali ai Internetului, experţi în transformarea digitală şi speakeri celebri vin la Bucureşti în doar 4 săptămâni: iată detalii legate de agenda iCEE.fest 2018

Giganţi globali ai Internetului, experţi
în transformarea digitală şi speakeri celebri vin la Bucureşti în doar 4
săptămâni: iată detalii legate de agenda iCEE.fest 2018

iCEE.fest - festivalul care aduce la Bucureşti peste doar 4 săptămâni giganţii internetului şi tehnologiei din întreaga lume - anunţă azi primele detalii despre agenda din acest an precum şi care vor fi principalele evenimente paralele din 2018, pe domenii de interes.

Despre tehnologia şi povestea din spatele unei fotografii. Am fost la Sony World Photography Awards ca să văd ce e mai important în realizarea unei poze reuşite

Despre tehnologia şi povestea din spatele unei fotografii. Am fost la Sony World Photography Awards ca să văd ce e mai important în realizarea unei poze reuşite

Domeniul fotografiei este unul care a început să mă atragă de ceva vreme încoace însă care nu a vrut să îmi împărtăşească din secretele sale. Ce-i drept, poate că nici eu nu am ştiut unde să întreb. Sony World Photography Awards este un fel de Gală Oscar, numai că pentru fotografi. Ce-am văzut la Londra m-a fascinat şi m-a pus pe gânduri deopotrivă.

Bătrânul Internet Explorer nu este lăsat să moară şi încă este exploatat la maximum de către hackeri

Bătrânul Internet Explorer nu este lăsat să moară şi încă este exploatat la maximum de către hackeri

La sfârşitul lunii aprilie 2018, Kaspersky a detectat proactiv un exploit necunoscut până în acel moment, care, după ce a fost analizat de experţii companiei, s-a dovedit că folosea o vulnerabilitate zero-day CVE-2018-8174 pentru Internet Explorer. Potrivit experţilor, aceasta a fost folosită în atacuri direcţionate. Atacatorii puteau obţine acces complet la dispozitivele afectate.

OPINIE Scandalul Facebook - Cambridge Analytica. De ce educaţia pe internet este cel puţin la fel de importantă ca educaţia sexuală | facebook

OPINIE Scandalul Facebook - Cambridge Analytica. De ce educaţia pe internet este cel puţin la fel de importantă ca educaţia sexuală

Fiecare site care opereză cu date personale, indiferent cât de mic sau cât de mare ar fi, promite marea cu sarea în ceea ce priveşte protecţia ta ca individ. Obişnuim să râdem de persoanele care sunt sceptice atunci când vine vorba de lucruri obişnuite, precum plata online cu ajutorul cardului bancar, însă, poate, există pe undeva o fărâmă de adevăr.

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 3 luni · comentarii (46)

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 6 ore · comentarii (3)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 4 luni · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 4 luni · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 1 an · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 1 an · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 1 an · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 1 an · comentarii (0)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nicio vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi din cauza legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 2 ani · comentarii (4)