Google scade ratingul site-urilor implicate în pirateria online | google

Google scade ratingul site-urilor implicate în pirateria online

Google a anunţat implementarea unui nou algoritm care să mai oprească din pirateria online. Motorul de căutare va începe să scadă ratingul site-urile cunoscute pentru găzduirea de fişiere ilegale, astfel acestea nu vor mai fi printre primele rezultate afişate. Va fi eficientă acţiunea? Probabil că da, dacă utilizatorii nu se duc pe a doua pagină cu rezultate ale căutării.

Demonoid a fost închis. A început Ucraina să se supună cererilor Statelor Unite ale Americii?

Demonoid a fost închis. A început Ucraina să se supună cererilor Statelor Unite ale Americii?

Site-ul de torrente Demonoid a fost închis şi din primele date se pare că va fi definitiv. Demonoid a avut probleme încă de pe 27 iulie, dar acum serverele i-au fost închise şi baza de date a fost confiscată. Însă există speculaţia că închiderea site-ului a fost un cadou al prim-vicepremierului Ucrainei, Valeri Horoşkovski, pentru Statele Unite ale Americii, informează „Ars Technica”.

Kopimismul, prima religie online. Credinţa pe Internet, între libertatea informaţiei şi pirateria fără limite

Kopimismul, prima religie online. Credinţa pe Internet, între libertatea informaţiei şi pirateria fără limite

Distribuirea de fişiere se face peste tot în lume, în majoritatea ţărilor sunt ignorate drepturile de autor, dar în Suedia această îndeletnicire a devenit religie cu denumirea „kopimism”. Totul este legal, o organizaţie chiar a înregistrat anul acesta o biserică a cărei dogmă centrală este sacralitatea distribuirii de fişiere. Reprezentanţii acesteia susţin că au deja 8.000 de adepţi.

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 7 luni · comentarii (8)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 10 luni · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 11 luni · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 11 luni · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 2 ani · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 2 ani · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 2 ani · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente