Google: SUA şi India au cele mai multe solicitări de eliminare a informaţiilor de pe Internet. Danemarca, cele mai puţine | google

Google: SUA şi India au cele mai multe solicitări de eliminare a informaţiilor de pe Internet. Danemarca, cele mai puţine

Din 2009, Google a început să publice anual rapoarte privind cererile primite de la diverse autorităţi ale statelor lumii. Acestea sunt de două tipuri: ce vor guvernele să şteargă de pe Internet şi ce vor să afle despre oameni. Şi conform ultimul raport de transparenţă, numărul de cereri a crescut constant în ultimii trei ani, ajungând în 2012 la peste 20.000 din întreaga lume.

De ce e cel mai bun moment din istoria Universului pentru a porni o afacere. Secretele lui Phil Libin de la Evernote

De ce e cel mai bun moment din istoria Universului pentru a porni o afacere. Secretele lui Phil Libin de la Evernote

Conferinţa How to Web 2012 a început astăzi, 7 noiembrie 2012, la Crystal Palace Ballrooms din Bucureşti şi adună unele dintre numele cele mai interesante din peisajul internetului mondial. În deschiderea evenimentului a vorbit Phil Libin, şeful de la Evernote, o companie care produce un software de notiţe care poate fi folosit pe mai multe dispozitive. El a vorbit despre puterea inovaţiei.

Ocol în jurul legii cu ajutorul tehnologiei. Cum rezistă site-urile pirat

Ocol în jurul legii
cu ajutorul tehnologiei. Cum rezistă site-urile pirat

Decizia PRO TV de a sesiza CNA în privinţa a 42 de site-uri care oferă filme şi seriale gratuit, fără respectarea drepturilor de autor, a stârnit o dezbatere aprinsă pe internet. Cu toate acestea, tot ce poate fi făcut împotriva acestor platforme este închiderea accesului utilizatorilor prin blocarea adreselor de IP-uri. În plus, site-urile folosesc sisteme diferite de publicate a filmelor.

Standardul HTML5 este biletul de pensionare pentru Flash de la Adobe

Standardul HTML5 este biletul de pensionare pentru Flash de la Adobe

La început a fost Apple. Apoi, a fost Google. Iar în prezent, Adobe Flash Player a dispărut oficial de pe cele mai mari pieţe de smartphone-uri. Însă locul lui deja este arvunit, vine HTML5 care are o rădăcini vechi de peste 20 de ani şi susţinători puternici. Şi din limbajul de bază al browserelor pentru PC-uri, HTML devine acum şi temelia celor mobile şi a noilor aplicaţii.

De ce contează că angajaţii Yahoo primesc telefoane noi? Pentru că BlackBerry pierde fani importanţi | blackberry

De ce contează că angajaţii Yahoo primesc telefoane noi? Pentru că BlackBerry pierde fani importanţi

Noua şefă de la Yahoo, Marissa Mayer, a adus câteva schimbări în companie. Ultima decizie priveşte beneficiile angajaţilor: toţi cei de la Yahoo vor primi smartphone-uri de ultimă generaţie. Mai mult decât nişte beneficii obişnuite pentru o companie din IT, Yahoo trimite un mesaj clar: nimeni nu mai are voie să îşi achiziţioneze BlackBerry.

Cum te influenţează, ca cetăţean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca scop modernizarea regulilor ce guvernează piaţa unică digitală, a fost adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri juridice a organismului cu puteri legislative al UE.

acum 10 luni · comentarii (8)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 1 an · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 1 an · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 1 an · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 2 ani · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 2 ani · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 2 ani · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente