O fată de 13 ani vrea să cureţe Internetul de agresivitate şi comentarii răutăcioase. Proiectul e finalist în competiţia Google

O fată de 13 ani vrea să cureţe Internetul de agresivitate şi comentarii răutăcioase. Proiectul e finalist în competiţia Google

Trisha Prabhu crede că poate curăţa Internetul.

O tânără vrea un Internet mai bun, mai curat, iar în acest sens a pornit proiectul Rethink. Ea crede că astfel are o soluţie pentru descurajarea agresivităţii online.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trollii“, în limbajul Internetului, sunt acele persoane care comentează doar pentru a deturna discuţia într-o altă direcţie. Sunt apoi oamenii cu un limbaj vădit violent. Pentru aceştia, Trisha Prabhu a gândit programul Rethink, scrie UberGizmo. Situaţia a degenerat tot mai mult în Statele Unite ale Americii, acolo unde din cauza a ceea ce se numeşte cyber bullying unii oameni s-au şi sinucis.

Prabhu cu proiectul Rethink vrea să îmbunătăţească Internetul, iar ea a gândit un sistem simplu de scanare a mesajelor online pentru a stabili dacă acestea conţin cuvinte ofensatoare, rasiste sau dau dovadă de insensibilitate. Dacă un astfel de mesaj este scris în zona de comentarii de pe un site, înainte să fie publicat utilizatorul va fi întrebat dacă este sigur că vrea să-l transmită în acea formă.

Rethink este ineficient? Conform unui studiu realizat în acest sens, peste 93% din cei care au fost interogaţi cu privire la mesaj au decis să se răzgândească şi să îl rescrie sau să nu îl mai publice. Pentru această performanţă, proiectul Rethink a fost inclus de Google printre cei 15 finalişti ai Global Science Fair. Asta nu înseamnă că proiectul va fi vreodată implementat la scară largă, iar Rethink nici nu este o soluţie împotriva celor care din asta şi-au făcut un stil de viaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: