Nouă ani de Bitcoin. Cât valora moneda virtuală în 2009 şi cât valorează astăzi

Nouă ani de Bitcoin. Cât valora moneda virtuală în 2009 şi cât valorează astăzi

2017 a fost, cu siguranţă, anul criptomonedelor. De la Bitcoin la Ethereum, şi la celelalte 100 de iteraţii de monede virtuale care contează, valuta virtuală a cunoscut un boom mai mult decât semnificativ în anul care tocmai s-a încheiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă întrebai pe cineva de Bitcoin pe 3 ianuarie 2009, cel mai probabil, acesta ţi-ar fi aruncat o privire confuză. Aceea a fost ziua în care primul ”blockchain” a fost minat, rezultatul fiind 50 de BTC. Sus-numitul Block #0 ar valora în ziua de astăzi nici mai mult nici mai puţin de 739.312 dolari, însă la vremea repectivă nu însemna nici măcar un dolar.

Prima rată de schimb valutar care să includă Bitcoin a fost publicată la 5 octombrie 2009, atunci când 1,309.03 BTC valora un dolar. Nici nu are rost să specific cât ar însemna asta în ziua de azi. La vremea respectivă, te-ar fi costat mai mult electricitatea folosită pentru a pune în funcţune calculatorul care să mineze decât rezultatul în sine.

La momentul redactării acestui articol, o unitate Bitcoin valorează 13.458 de dolari. Cu un simplu calcul, dacă ai fi investit un singur dolar în 2009, acum ai fi avut 17.616.522 dolari. Exact, dacă ai fi investit aproximativ 3,5 lei, acum ai fi fost miliona în dolari. Rămâne de văzut ce va rezerva 2018 pentru Bitcoin, dacă entuziaştii vor avea dreptate şi preţul per unitate va depăşi noi recorduri, sau dacă celebra monedă virtuală îşi va pierde din valoare, ajungând să fie considerată o veritabilă ”ţeapă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările