Netflix e şi în România: tot ce trebuie să ştii, de la cost la filme disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Netflix ajunge în aproape toată lumea. FOTO Engadget
Netflix ajunge în aproape toată lumea. FOTO Engadget

Netflix e cel mai mare serviciu de streaming online din lume, iar acum e oficial şi în România. Nu este însă aşa cum te-ai aştepta.

Articol actualizat cu informaţii suplimentare despre debutul Netflix în România.


Am spus în decembrie, când au apărut primele informaţii, că Netflix vine în România, pentru că încă e gratis să fii naiv. Iată că Netflix a sosit şi în România, iar naivii au avut dreptate. "Astăzi, suntem martorii naşterii unei noi reţele globale de televiziune. Cu această lancare, utilizatori din toată lumea - din Singapore până în Rusia, din San Francisco până la Sao Paulo - vor avea acces la filme şi show-uri TV, fără aşteptare", a spus Reed Hastings, cofondator şi director executiv Netflix în timpul conferinţei de lansare a serviciului de la CES 2016.

Expansiunea se face în aproape 130 de ţări, iar prima lună este gratuită. Totodată, Netflix are un parteneriat cu LG, astfel încât pe produsele acestei companii să ai acces facil la platformă. Veseta privind expansiunea a fost ţinută secretă şi faţă de angajaţi, care abia înainte de Crăciun au primit o informare conform căreia se doreşte extinderea serviciului. Acea informare se încheia cu mesajul "Netflix peste tot".

Preţul unui abonament, care poate fi închheiat aici, este de opt euro pentru pachetul Basic, adică rezoluţie SD (slow definition - n.red) şi posibilitatea de a vedea doar pe un ecran. Pachetul Standard la 10 euro înseamnă rezoluţie HD şi acces de pe două ecrane. Cel mai scump este Premium la 12 euro, care oferă acces şi la conţinut Ultra HD (cunoscut şi drept 4K) cu patru ecrane folosite simultan. Mai jos vezi ce primeşti şi ce nu în funcţie de pachet. 

Pachet netflix

Aşa cum HBO s-a remarcat cu Game of Thrones, Netflix s-a remarcat în întreaga lume cu serialul House of Cards, despre jocuri politice, corupţie şi crime în numele puterii. Totuşi, fix acesta lipseşte din actualul pachet oferit de Netflix. Aici ai o listă mai mare cu filme şi seriale disponibile spre vizionare şi cum tot ai o lună gratuită, n-ar strica să testezi platforma. 

Altfel, lista cuprinde „Dexter“, „Arrow“, „Spartacus“, „Better Call Saul“, „Hannibal“, „Breaking Bad“ sau „Elementary“ şi lista cu filme este populată şi cu titluri vechi, cum ar fi „The Godfather“. Principalele probleme cu care se poate confrunta pe piaţa locală sunt pirateria, facilitată şi de accesul la Internet de mare viteză, şi lipsa unui parteneriat cu un furnizor de Internet. În Spania, spre exemplu, a avut parteneriat cu Vodafone.

În prezent, platforma Netflix este disponibilă în peste 70 de teritorii la nivel internaţional. În octombrie 2015, Netflix raporta aproape 70 de milioane de abonaţi la nivel mondial, între care se numără şi peste 43 de milioane în SUA. Odată cu noul anunţ, preţul acţiunilor pe bursa americană a crescut. Deşi este o afacere imensă pentru Internet, Netflix a debutat în 1997, oferind pentru un abonament lunar DVD-uri cu filme şi seriale.

Evoluţia spre streaming a venit firesc, iar pasul a fost făcut în 2007. De atunci, au urmat ţări precum Canada, America Latină, Europa, Australia, Noua Zeelandă şi Japonia, fiind 60 până la actualul anunţ. 

netflix in romania

Apoi, pe măsură ce a devenit tot mai mare, Netflix a început să-şi producă serialele, cum ar fi "House of Cards" şi "Orange is the New Black". Reţeta a fost urmată şi de alte companii, cum ar fi Amazon.

Revenind la România, nu există subtitrări în română, interfaţa este în engleză, iar asta s-ar putea schimba în următoarele luni sau ani, deoarece un anunţ oficial în acest sens nu există din partea companiei. Odată cu extinderea, compania a introdus suportul pentru arabă, coreeană, mandarină, alături de cele 17 limbi pe care deja le oferea. Desigur, Netflix nu e în toată lumea, lipsind de pe listă Crimeea, Coreea de Nord şi Siria. Compania invocă restricţiile pe care guvernul american le impune companiilor. 

În final, mai merită ştiut că nu ai acces la tot ceeaa ce văd americanii sau utilizatorii din alte ţări în care Netflix s-a extins mai devreme. Este momentul în care cea mai mare platformă şi-a deschis uşa pentru toţi ceilalţi cu acces la Internet şi testează cererea. Local, Voyo şi HBO Go sunt două alternative, cea din urmă având şi serialul "Umbre" produs special pentru România.

Dacă tot vrei să ai acces la acel Netflix american, Playtech are un tutorial despre cum poţi accesa din România. De asemenea, tot în SUA ai acces şi la Hulu, platformă similară. Acum, pariul Netflix nu mai e doar cu Europa de Est, ci cu întreaga lume. Şi aşa se va vedea dacă lumea e dispusă să plătească acest conţinut sau nu.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite