Netflix confirmă că va scădea calitatea conţinutului său în Europa. YouTube i se alătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

După ce ieri Comisarul European, Thierry Breton, atrăgea atenţia asupra faptului că serviciile de streaming ar trebui să scadă calitatea conţinutului pe care îl oferă în piaţa europeană pentru a nu aduce reţelele de internet în colaps, Netflix a anunţat că va aplica această măsură.

Într-un comunicat trimis celor de la Business Insider, gigantul pieţei de streaming anunţă că, ”în urma unei discuţii dintre Breton şi CEO-ul Netflix, Reed Hastings, cu privire la problemele puse de pandemia COVID-19, s-a ajuns la decizia scăderii bitrate-ului în stream-urile din Europa timp de 30 de zile.”

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Că vom vedea şi o scădere a calităţii conţinutului de pe Netflix, mai ales la orele de vârf, unde multe persoane accesează platforma. Nu se ştie momentan cum va putea fi observată această scădere, însă putem presupune că primele afectate vor fi producţiile disponibile în 4K, ce vor fi ”coborâte cel mai probabil la calitate QHD.

Măsura va reduce traficul ocupat de Netflix în reţelele europene cu aproximativ 25%, conform reprezentanţilor Netflix, care asigură însă utilizatorii platformei că vor avea parte în continuare de un conţinut la o calitate bună.

Conţinutul video reprezintă aproximativ 70% din traficul reţelelor de internet, fiind cel mai mare consumator la acest capitol. Un episod dintr-un serial de pe Netflix, la rezoluţie standard, se foloseşte de 1GB de date pe oră, în timp ce producţiile HD utilizează 3GB de date pe oră.

Cei care sunt interesaţi să vadă câte date consumă producţiile platformei de streaming, o pot face din setarea ”Playback Settings”. Aceasta poate fi găsită accesând profilul de Netflix, apoi ”Account”, iar apoi ”My Profile”.

YouTube ia aceeaşi decizie

Şi YouTube va scădea calitatea conţinutului în perioada următoare, anunţă Reuters. Platforma deţinută de Google va schimba automat calitatea tuturor videoclipurilor la cea standard, însă se pare că utilizatorii vor avea opţiunea de a trece înapoi la o calitate superioară, dacă doresc.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite