Mii de site-uri au fost infectate cu script de minat criptomonede

Mii de site-uri au fost infectate cu script de
minat criptomonede

Mii de site-uri web, inclusiv cele ale unor agenţii guvernamentale din SUA şi Marea Britanie, au fost infectate pentru câteva ore, duminică, cu un cod care determină browserele web să mineze în secret monede digitale, scrie site-ul The Register.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 4.200 de site-uri au fost infectate cu o versiune maliţioasă a unui instrument utilizat la scară largă, cunoscut sub numele de Browsealoud, al producătorului de software britanic Texthelp, care citeşte paginile web pentru persoanele cu probleme de vedere, potrivit sursei citate.

Vestea apare pe fondul unei creşteri a atacurilor cibernetice folosind software care forţează computerele infectate să cripteze valute virtuale în numele hackerilor. Prevalenţa acestor sisteme a crescut în ultimele luni, pe măsură ce volumul tranzacţionării în bitcoin sau alte monede virtuale a crescut.

Varianta alterată a Browsealoud a provocat introducerea în computere a unui software pentru minarea monedei digitale Monero de pe computerele care au vizitat site-urile infectate, generând bani pentru hackerii din spatele atacului, arată The Register.

Reprezentanţii ai agenţiilor guvernamentale americane şi britanice şi Texthelp nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Texthelp a declarat pentru The Register că a oprit operaţiunea dezactivând Browsealoud, în timp ce echipa sa de inginerie investiga situaţia.

citeste totul despre: