Microsoft are un test care te face să uiţi de Internet Explorer sau Chrome

Microsoft are un test care te face să uiţi de Internet Explorer sau Chrome

Microsoft Edge e noul browser al americanilor. FOTO Windows Central

Prea mulţi ani imaginea celui mai prost browser a fost Internet Explorer. Cu Edge, Microsoft pare să-şi fi spălat păcatele, ba chiar întrece şi Chrome.

Dacă ai stat suficient pe internet, folosind Google Chrome, ştii că nu-i cel mai eficient pentru autonomie şi consum de memorie RAM. Aşa că Microsoft încearcă să-ţi arate prin teste sintetice şi date colectate de la utilizatori că Edge este adevăratul browser pentru acest secol. Microsoft a realizat două teste de autonomie pe patru browsere diferite (şi concurente): Chrome, Firefox, Opera şi al său Edge.

Primul test, într-un mediu controlat, a presupus că reîmprospătarea şi derularea automată a paginilor web şi au fost accesate cele mai populare site-uri. Pentru al doilea test s-a ajuns la streaming video. La finalul acestora, Chrome este cel mai prost optimizat şi consumă cel mai rapid bateria unui laptop. Nici Firefox, nici Opera nu s-au descurcat însă mai bine. Conform Microsoft, Edge rezistă şapte ore şi 22 de minute, pe când Chrome doar patru ore şi 19 minute. Celelalte două sunt între acestea două, conform Playtech.

Microsoft susţine că a colectat şi date din computerele oamenilor, milioane chiar, şi acestea arată acelaşi lucru: Chrome are cel mai mare consum de energie, pe când Edge pe cel mai mic. Ar putea fi un motiv să treci la Edge, după ce Internet Explorer a devenit sursa glumelor tuturor utilizatorilor de internet şi preferatul corporatiştilor pentru că altul nu pot instala pe sisteme. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: