Microsoft a blocat imaginile cu „Omul Tanc” în ziua în care s-au împlinit 32 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea cu bărbatul care s-a aşezat în faţa tancurilor armatei chineze a devenit emblematică FOTO Wkipedia
Imaginea cu bărbatul care s-a aşezat în faţa tancurilor armatei chineze a devenit emblematică FOTO Wkipedia

Microsoft a blocat fotografiile şi clipurile video cu bărbatul necunoscut care s-a aşezat în faţa unui tanc al armatei chineze în timpul protestelor pro-democraţie din Piaţa Tiananmen, în 1989, suprimate violent, relatează CNN.

Imaginile au fost blocate global pe motorul de căutare Bing al Microsoft, vineri, în ziua aniversării protestelor. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că imaginile au fost blocate „din greşeală”, din cauza unei „erori umane”. Imaginile au fost din nou disponibile sâmbătă peste tot în lume în afara Chinei, potrivit Digi 24.

Bing, spre deosebire de principalul său competitor, Google, operează şi în China, ceea ce înseamnă că este obligat să cenzureze rezultatele căutărilor în China, pentru a se conforma legislaţiei din ţară – mai ales  imaginile şi informaţiile legate de Masacrul de la Tiananmen sunt blocate, iar în perioada aniversării China îşi intensifică eforturile de a bloca conţinutul.

Imaginea cu Omul Tanc a devenit emblematică - sute de oameni au fost ucişi pe 4 iunie 1989.

Deşi cenzura Chinei se aplică de obicei doar în interiorul graniţelor sale, nu este prima dată când informaţiile despre Masacrul Piaţa Tiananmen sunt blocate în afara Chinei continentale de către o companie străină.

FBI, în decembrie, a acuzat un fost angajat Zoom de participarea la un plan de cenzurare a întâlnirilor în numele guvernului chinez. Xinjiang "Julien" Jin şi co-conspiratorii ar fi încheiat cel puţin patru întâlniri video care comemorează 31 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen în iunie anul trecut. Majoritatea întâlnirilor au fost organizate şi au avut participanţi din SUA, dintre care unii erau disidenţi care au luat parte şi au supravieţuit protestelor din 1989, a spus FBI.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite