La 11 ani e o afaceristă mai bună decât tine: vinde parole celor care nu ştiu să-şi aleagă una

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 11 ani şi-a început o mică afacere prin vânzarea de parole pe care să le foloseşti la conturile tale digitale. Asta în caz că tu eşti acel tip de om care nu ştie să-şi pună singur o parolă foarte bună.

Mira Modi este elevă în clasa a şasea în New York şi se foloseşte de sistemul Diceware pentru a crea parole pentru clienţii ei. Acesta presupune rularea zarurilor pentru a genera cifre la întâmplare, care, la rândul lor, se potrivesc cu o lungă listă de cuvinte. Acele cuvinte sunt apoi combinate într-o ordine aleatorie, parola obţinută fiind astfel dificil de spart. Avantajul este, însă, că oamenii pot memora aceste “passphrase-uri” destul de uşor.

Mira a declarat că prietenii ei nu înţeleg acest concept, deşi ei i se pare interesant. Aceasta a fost angajată de mama ei pentru a genera parole Diceware, iar de aici a pornit ideea începerii afacerii. Atunci când participa cu mama sa la diferite lansări de carte genera parole pe loc, însă nu era la fel de eficient în comparaţie cu munca făcută de acasă. Tot ea a mai declarat că a vrut să facă publică această afacere pentru că nu câştiga prea mulţi bani.

Tânăra a mai recunoscut că este unică în rândul prietenilor ei, care nu numai că îşi aleg parolele pentru social media, dar le şi fac cunoscute între ei.

De fiecare dată când primeşte o comandă, Mira dă cu zarul, caută rezultatele într-o copie a listei de cuvinte Diceware, iar apoi notează parola pe o coală de hârtie pe care o trimite sigilată într-un plic clientului. Dacă ar lucra opt ore pe zi pentru a genera parole, Mira ar câştiga în jur de 12 dolari pe oră. Asta în timp ce salariul minim din New York  este de 8,75 dolari pe oră.

Arnold Reinold, creatorul sistemului Diceware a fost întrebat ce părere are despre mica afacere a fetei. El a declarat este ceva ce nu a mai întâlnit până acum şi că este puţin probabil ca ea să lucreze pentru hackeri. Speră însă că ea nu stochează pe calculator parolele clienţilor pe care le trimite. Fata a negat că ar stoca vreo parolă, existând o un singur exemplar fizic, cel trimis clientului. Pe site-ul ei a specificat că plicurile sunt livrate prin poştă şi că este nevoie de mandat de percheziţie pentru a le deschide.

Autor: Georgiana Constantin

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite