Kodak refuză să-şi dea duhul şi anunţă lansarea propriei monede virtuale

Kodak refuză să-şi dea duhul şi anunţă lansarea propriei monede virtuale

Kodak este cu siguranţă unul dintre cele mai importante nume care au marcat istoria fotografiei contemporane. Compania americană este cunoscută mai ales pentru cei care au prins anii ’90, atunci când în fiecare piaţă din marile oraşe ale României exista un astfel de magazin la care îţi duceai filmul la developat. Probabil cea mai mare parte dintre români a deţinut la un moment dat un aparat foto Kodak.

Ştiri pe aceeaşi temă

Refuzul de a se adapta la cerinţele moderne ale pieţei şi managementul defectuos aproape au dus la dispariţia celebrei companii de pe piaţă, ea fiind lăsată definitiv în urmă de competitori precum Sony, Nikon, Fujifilm sau alţii. Văzându-se încolţită, Kodak a apucat-o pe alte căi şi vrea acum să lanseze propria monedă virtuală, care să rivalizeze cu Bitcoin şi Ethereum.

CEO-ul Kodak, Jeff Clarke, a spus că noua monedă, care se va numi KodakCoin, va fi lansată pentru a sări în ajutorul fotografilor din lumea întreagă, ale căror poze sunt foarte uşor de furat pe internet. Pentru a fi plătiţi prompt şi în siguranţă, Kodak vrea să introducă ca monedă unică de tranzacţionare între fotografi şi clienţi chiar KodakCoin.

Va fi interesant de observat încercarea disperată de raliere la trendurile actuale de criptomonede şi tehnologie blockchain a unei companii care nu a mai realizat ceva notabil de cel puţin zece ani.

citeste totul despre: