Jumătate din utilizatorii de smartphone nu îşi parolează dispozitivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere că peste jumătate (52%) dintre utilizatori nu îşi protejează cu parole dispozitivele mobile şi numai 22% folosesc soluţii anti-furt, hoţii de buzunar care pun mâna pe un smartphone ar putea să aibă un noroc nesperat.

Aceasta este una dintre cele mai recente probleme ridicate de Kaspersky, care a descoperit că oamenii îşi lasă dispozitivele, cu o cantitate din ce în ce mai mare de date valoroase, la îndemâna oricui.

Numeroşi utilizatori accesează Internetul şi fac diverse alte activităţi de pe dispozitivele mobile, astfel încât pierderea unui dispozitiv din cauza unei infracţiuni este probabil un eveniment mai supărător ca oricând. De exemplu, 68% dintre indivizi spun că accesează cu regularitate Internetul de pe un smartphone (de la 60%, în 2016), iar 34% dintre ei folosesc o tabletă în acelaşi scop.

Prin urmare, pe aceste dispozitive sunt păstrate şi de pe ele sunt trimise mai multe tipuri de date importante. De exemplu, peste o treime (35%) dintre persoane folosesc smartphone-ul pentru online banking, ceea ce, evident, înseamnă acces la informaţii financiare valoroase.

În plus, 57% dintre respondenţi îşi folosesc în mod constant smartphone-ul ca să-şi acceseze e-mail-ul personal, iar 55% spun că îl folosesc pentru activităţi de social media, ambele implicând, de asemenea, mari cantităţi de date sensibile.

Faptul că au foarte multe date importante pe dispozitivele mobile nu îi face neapărat pe oameni mai conştienţi şi mai grijulii, mai puţin de jumătate (48%) le protejează cu parole şi numai 14% dintre ei îşi criptează fişierele şi folderele pentru a împiedica accesul neautorizat.

Deci, dacă aceste dispozitive ajung pe mâini nepotrivite, toate datele, de la conturi personale, la fotografii, mesaje şi chiar date financiare, ar putea deveni accesibile altor persoane.

Chiar şi pierderea unor dispozitive care sunt protejate cu parole ar putea avea consecinţe serioase. De exemplu, 41% dintre utilizatori fac backup datelor şi numai 22% folosesc funcţiile anti-furt de pe dispozitivele lor mobile, ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca foştii proprietari ai acestor dispozitive să rămână fără acces la informaţiile şi conturile lor personale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite