Jocurile Olimpice de la Rio: utilizatoriii de internet trebuie să fie atenţi la WiFi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vin cu probleme şi pentru cei care vor utiliza internetul. Cele mai mari probleme sunt cu reţelele WiFi.

Experţi ai Kaspersky Lab au făcut o evaluare a securităţii reţelelor de WiFi cu care vor intra în contact vizitatorii. Ei au descoperit peste 4.500 de puncte unice de acces în zonele unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice. 18% din reţelele WiFi testate erau deschise – ceea ce înseamnă că datele trimise şi primite prin aceste reţele nu sunt protejate de criptare şi pot fi, astfel, compromise. Reţelele WiFi deschise şi configurate greşit sunt, în prezent, printre preferatele infractorilor, deoarece le permit acestora să fure parole, detalii ale cardurilor bancare şi alte informaţii private.

Specialişti Kaspersky Lab şi-au îndreptat cercetările spre zonele foarte populare, cum ar fi Comitetul Olimpic Brazilian, Parcul Olimpic şi stadioanele Maracana, Maracanãzinho şi Engenhão şi au evaluat reţelele WiFi pe care le vor întâlni vizitatorii. După o monitorizare rapidă, desfăşurată de-a lungul a două zile, experţii au descoperit peste 4.500 de puncte de acces unice în zonele marcate cu o stea pe harta de mai sus. Majoritatea acestora folosesc hardware modern de tip 802.11n, care este ideal atunci când lucrezi cu materiale multimedia, deoarece oferă viteze de până la 600Mbps.

Experţii au descoperit că 7% din acestea folosesc WPA-Personal, un algoritm învechit, care poate fi uşor compromis. În total, 25% din toate reţelele de WiFi din zonele în care vor avea loc probele olimpice de la Rio de Janeiro s-au dovedit a fi nesigure sau sunt configurate cu protocoale de criptare foarte slabe, care pot fi cu uşurinţă compromise şi manipulate de infractorii cibernetici pentru a fura informaţiile personale şi financiare ale utilizatorilor.

image
image

Înainte de a folosi o conexiune VPN, este important să te asiguri că aceasta va evita apariţia unor scurgeri DNS. Cel mai simplu mod de a face asta este să apelaţi la furnizori care îşi gestionează propriile servere sau care folosesc software specializat pentru această funcţie, cum ar fi DNSCrypt, pentru a cripta cererile DNS.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite