Jaf în stil digital: o bancă canadiană de bitcoini, prădată de infractori cibernetici

Jaf în stil digital:
o bancă canadiană de bitcoini, prădată de infractori cibernetici

Hackerii au furat 896 monede virtuale FOTO Reuters

Flexcoin, o bancă canadiană de bitcoini, a anunţat că se va închide după ce un grup de hackeri a reuşit să fure peste 600.000 de dolari din conturile sale, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii băncii au declarat că toate cele 896 monede virtuale stocate online au fost furate duminică. Colapsul băncii vine la scurt timp după ce Mt. Gox, principalul schimb valutar de bitcoini, a intrat în faliment după ce hackerii au reuşit să fure 850.000 de bitcoini.

„Cum Flexcoin nu are resursele sau bunurile pentru a-şi reveni după această pierdere, ne vom închide porţile imediat“, au mai spus reprezentanţii Flexcoin.

Aparent, hackerii au reuşit să exploateze o vulnerabilitate software în codul care reglementa tranzacţiile dintre utilizatori, inundând sistemul cu cereri simultane de transfer.

„Flexcoin a făcut tot posibilul pentru a ţine serverele sigure, inclusiv numeroase teste regulate. În cele din urmă, s-a dovedit să nu fie de ajuns“, au declarat reprezentanţii băncii, specificând că pe parcursul ultimilor ani au reuşit să respingă numeroase atacuri.

Compania canadiană lucrează cu organele legii pentru a găsi hoţul şi a promis că utilizatorii îşi vor primii bitcoinii care era stocaţi offline. Bitcoinii aceştia sunt ţinuţi în computere care nu au conexiune la Internet şi nu pot fi sparte.

Moneda digitală bitcoin valorează aproximativ 658 de dolari, potrivit Bitstamp.

 

 

citeste totul despre: