Investigaţie la New York: statul analizează firmele care tranzacţionează pe scară largă bitcoini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoinul provoacă în continuare controverse FOTO Octavian Palade
Bitcoinul provoacă în continuare controverse FOTO Octavian Palade

Cel mai mare organ de reglementare bancar din New York a emis o citaţie pentru aproximativ 20 de companii asociate cu tranzacţiile prin bitcoins, ca parte a unei anchete despre practicile cu această monedă nereglementată.

Citaţia vine de la Departamentul de Servicii Financiare din New York şi doreşte să afle informaţii despre măsurile de protecţie a consumatorilor, strategiile de investiţie şi posibile fraude, potrivit ediţiei online "The Wall Street Journal".

De asemenea, departamentul financiar doreşte să emită un memo în care să-şi arate îngrijorarea faţă de companiile care folosesc moneda virtuală şi nu respectă legile statului în privinţa activităţilor financiare. Drept rezultat, statul încearcă să adopte o nouă legislaţie pentru monedele virtuale.

"Credem că dacă vom aduce măsuri de reglementare, vom îmbunătăţi zona tranzacţiilor cu monede virtuale pe termen lung", a declarat Benjamin Lawsky, şeful departamentului. Printre companiile care au fost citate sunt unele dintre cele mai mari din această industrie care încă se naşte, cum ar fi Coinbase Inc. BitInstant sau CoinSetter. CEO-ul Coinsetter, Jaron Lukasiewicz a declarat că momentul acesta este potrivit pentru un dialog între firmele de acest fel şi organele de reglementare.

"Vor descoperi că noi lucrăm să transformăm bitcoin într-o monedă legitimă şi vrem să construim poduri care să-i ajute pe cei care reglementează să înţeleagă şi să susţină aceste inovaţii financiare", a mai spus Lukasiewicz.

O astfel de citaţie nu înseamnă automat un lucru ilegal, ci pur şi simplu o măsură de a afla mai multe informaţii pe cale legală despre un anumit domeniu. Ele vin după ce mai multe persoane din instituţiile de reglementare şi-au arătat îngrijorarea pentru această piaţă volatilă a monedelor pe internet, create prin procesul de minerit. Deoarece bitcoin-ul este la început şi nu este reglementat, mulţi oficiali se tem că este folosit pentru activităţi ilegale şi spălare de bani.

Potrivit memo-ului direcţiei financiare din New York, "dacă monedele virtuale vor rămâne un Vest sălbatic pentru narcotraficanţi şi alţi infractori, vor ameninţa securitatea naţională, dar vor afecta şi propria lor viaţă, ca monedă legitimă", a încheiat şeful finanţelor new-yorkeze.

<strong>Citeşte mai multe despre bitcoini</strong>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite