Internetul tocmai a finanţat cea mai interesantă imprimantă 3D: The Micro. În 24 de ore a strâns sute de mii de dolari

Internetul tocmai a finanţat cea mai interesantă imprimantă 3D: The Micro. În 24 de ore a strâns sute de mii de dolari

Micro, imprimantă „pentru toţi“. FOTO TheMicro3D.com

Imprimarea 3D este unul dintre cele mai interesante subiecte ale ultimilor ani, dar preţurile sunt încă prohibitive. Totuşi, o companie crede că a găsit reţeta succesului şi propune „The Micro 3D“, un hit pe Kickstarter. În doar o zi a primit deja de 17 ori mai mulţi bani decât avea nevoie.

„The Micro 3D“ este o imprimantă 3D portabilă şi „de casă“ pe care compania producătoare a scos-o la finanţat pe Kickstarter (via The Verge), platforma prin care au fost susţinute unele dintre cele mai interesante proiecte independente. Campania de strângere de fonduri a început ieri, pe 7 aprilie, şi într-o singură zi a ajuns deja să fie susţinută cu peste 850.000 de dolari de aproape 3.200 de persoane. Creatorii au cerut doar 50.000 de dolari pentru a porni la drum

Ce face M3D specială? Dispune de tehnologia Micro Motion de calibrare şi egalizare despre care compania susţine că va face această imprimantă să funcţioneze la parametrii optimi o perioadă lungă de timp. Mai mult, creatorii o laudă ca fiind cea mai potrivită imprimantă pentru tot felul de spaţii şi cerinţe. Este silenţioasă, consumă mai puţină energie electrică decât alte produse similare şi ocupă puţin spaţiu. M3D foloseşte PLA şi ABS pentru a printa, dar şi filamentele proprii ale companiei.

Pe lângă dimensiunile fizice şi capacitatea sa de a printa, M3D mai dispune şi de software intuitiv pentru ca majoritatea utilizatorilor să se descurce uşor cu proiectele. Compania susţine că programul este intuitiv şi plăcut pe cât este şi un joc, având o interfaţă minimalistă şi poate fi folosit prin intermediul unui ecran tactil. Acesta a fost unul dintre minusurile imprimantelor de până acum, dezvoltarea proiectelor şi interacţiunea cu ele. La M3D, pot fi descărcate schiţe pentru obiecte şi stocate în biblioteca imprimantei.

Cei care investesc 250 de dolari în campanie primesc, în primăvara anului viitor, o imprimantă Micro. Pretul de lansare pe piaţă va fi de circa 900 de dolari. Construcţia propriu-zisă va începe în august sau septembrie anul acesta. Pentru 300 de dolari primeşti, în noiembrie 2014, imprimanta şi o rolă de material pentru printare. În final, poţi investi 10.000 de dolari, eşti catalogat drept „mare cheltuitor“, şi primeşti imprimanta semnată de către echipă, cinci role de material şi te întâlneşti cu creatorii la sediul companiei, întâlnire care se finalizează cu o masă la restaurant. Cele două locuri au fost deja adjudecate.

Videoclipul de promovare a Micro 3D

 

 

Află mai multe:

Casa printată 3D poate schimba radical oraşele. Olanda pune prima „cărămidă“ şi este abia începutul în acest domeniu

VIDEO Universul printării 3D: realizarea primei case debutează în 2013, iar şeful Autodesk crede că se va printa şi ADN

Foodini, imprimanta 3D care face gătitul mai distractiv

Premieră pentru printarea 3D: prima imprimantă care creează obiecte din fibră de carbon este gata pentru 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: