Internetul elimină una dintre marile bariere umane: Google pregăteşte traducerea în timp real

Internetul elimină una dintre marile bariere umane: Google pregăteşte traducerea în timp real

Google ar putea oferi traduceri în timp real FOTO Răzvan Băltăreţu

Google se pregăteşte să lanseze un program care va elimina bariera lingvistică dintre oameni. Nu e prima companie mare care anunţă aşa ceva. Un soft de traducere în timp real este disponibil în teste şi pentru programul Skype, de la Microsoft.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google va anunţa în curând programul său de traduceri în timp real pentru telefoane, bazat pe cunoştinţele acumulate cu Google Translate. Skype e primul program care permite traducerea în timp real, cu ajutorul unui software încă în teste. Momentan, Google Translate oferă suport pentru 90 de limbi şi posibilitatea de a auzi traducerile, scrie „New York Times“. Google va actualiza aplicaţia şi va permite acesteia să recunoască în momentul când cineva vorbeşte într-o limbă recunoscută şi să transforme totul în text, în timp real.

Testele de până acum arată că traducerile în timp real nu au încă succes. Skype e încă stângaci, dar reuşeşte să transforme totuşi conversaţii cu succes. Practic, diferenţele fundamentale dintre oameni dispar cu ajutorul tehnologiei.

Momentan, doar câteva mii de persoane folosesc serviciul oferit de Skype, dar traducerea în timp real va fi extinsă la 40.000 de persoane pentru varianta din spaniolă în engleză şi invers.

Google Translate a fost instalat de peste 100 de milioane de ori pe dispozitivele cu Android şi serviciul are, în total, 500 de milioane de utilizatori activi. Traducerile în timp real ar putea avea un mare succes şi să fie importante în oferirea de servicii online şi cunoştinţe moderne în zone limitate şi oamenilor care nu au avut acces la educaţie. Momentan 90% din internet este tradus în doar 10 limbi.

Limitele dintre oameni ar putea fi eliminate. Suntem în epoca în care fiecare are un smartphone, iar dispozitivele purtabile vor aduce traducerile la încheietură. Însă este important de înţeles că aceste servicii evoluează, dar foarte încet, pe măsură ce inginerii reuşesc să facă programele să înţeleagă mai bine sensurile ascunse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările