Inteligenţa artificială creează „portrete poetice“ plecând de la un selfie şi un cuvânt

Inteligenţa artificială creează „portrete poetice“ plecând de la un selfie şi un cuvânt

Google a lansat un nou proiect care foloseşte inteligenţa artificială şi combină fotografia şi poezia în ceea ce numeşte PoemPortraits.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul celor de la Google încearcă să atragă tinerii cu filtre foto a la Instagram combinate cu un vers pe care AI-ul îl generează plecând de la un cuvânt şi încearcă să-l potrivească portretului pe care-l însoţeşte.

Rezultatul, care seamănă cu o fotografie Polaroid, are la bază o fotografie şi un cuvânt alese de utilizator. Efectul foto şi versul de sub imagine sunt generate cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Google’s Arts & Culture Lab, programatorul Ross Goodwin şi artistul Es Devlin, cel care a creat designul scenelor pentru Kanye West, Beyoncé şi Adele.

Ross Goodwin a creat algoritmul pe baza unei reţele neuronale care a fost antrenată cu ajutorul a 25 de milioane de cuvinte din poezii ale secolului 19. AI-ul caută tipare în baza de date şi generează conţinut pe baza cuvântului înscris de utilizator.

PoemPortraits este disponibil online sub forma unei aplicaţii web, dar a fost integrat şi în câteva cabine foto din Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: