Hackerul care a cerut răscumpărare de la Netflix a publicat online noul sezon al serialului „Orange Is The New Black”

Hackerul care a cerut răscumpărare de la Netflix a publicat online noul sezon al serialului „Orange Is The New Black”

Distribuţia primului sezon al serialului „Orange is the new black“

Hackerul care a cerut o răscumpărare de la platforma online Netflix, după ce a intrat ilegal în posesia celui de-al cincilea sezon al serialului ”Orange Is the New Black”, şi-a respectat ”promisiunea” şi, în urma refuzului companiei de streaming de a da curs cererii sale, a publicat pe internet primele 10 episoade din noul sezon al show-ului TV, informează site-ul revistei Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hackerul în cauză a dat curs ameninţării formulate săptămâna trecută, când a furat 10 episoade din noul sezon din serialul ”Orange Is The New Black” şi a cerut platformei de streaming video Netflix să îi plătească o răscumpărare. În caz contrar, hackerul a ameninţat că va publica online acele episoadele înainte de premiera oficială a noului sezon. După ce compania Netflix nu i-a plătit suma de bani cerută, hackerul ”s-a răzbunat” şi a publicat episoadele pe o platformă specializată în partajarea de fişiere video. 

Jurnaliştii de la Variety nu au reuşit să verifice autenticitatea episoadelor pe care piratul cibernetic le-a publicat pe platforma Pirate Bay.

Primele 10 episoade din cel de-al cincilea sezon al show-ului TV au devenit disponibile pe această platformă online, sâmbătă. Cele 10 fişiere piratate au împreună o capacitate de 11,46 gigabytes. 

Hackerul, care foloseşte pe internet pseudonimul ”The Dark Overlord”, publicase doar primul episod din noul sezon în cursul zilei de vineri, tot pe platforma Pirate Bay.

Al cincilea sezon al serialului ”Orange Is The New Black” va avea premiera oficială pe platforma Netflix pe 9 iunie.

Potrivit revistei Variety, este posibil ca Netflix să devanseze data la care va avea premiera noul sezon, în urma acestui act de piraterie cibernetică.

Potrivit piratului online, el ar fi furat şi alte producţii TV ce urmează să fie lansate de posturile ABC, Fox, National Geographic şi IFC.

Hackerul a intrat în posesia acestor conţinuturi în urma unui atac cibernetic comis asupra serverelor administrate de un studio de post-producţie, Larson Studios, la sfârşitul anului 2016, potrivit unor informaţii publicate pe site-ul TorrentFreak.

Hackerul The Dark Overlord a dezvăluit într-un mesaj obline că a reuşit să fure doar primele 10 episoade din cele 13 care compun următorul sezon al serialului ”Orange Is The New Black” întrucât, la ora comiterii atacului, ultimele trei episoade nu erau încă disponibile online.

Într-o declaraţie pentru EW, reprezentanţii Netflix au spus că firma americană este ”la curent cu situaţia”.

”Site-ul unui furnizor de producţii pentru mai multe studiouri TV majore a fost compromis, iar autorităţile şi poliţia investighează această breşă de securitate”, au transmis reprezentanţii companiei Netflix.

Potrivit Associated Press, FBI participă la ancheta ce a fost demarată în acest caz.

”Orange Is The New Black”, un serial dramatic cu accente de comedie, difuzat de platforma online Netflix, a fost creat de Jenji Kohan şi produs de Tilted Productions în colaborare cu Lionsgate Television. Serialul are la bază volumul de memorii ”Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison”, publicat de Piper Kerman în 2010, ce descrie experienţele scriitoarei în perioada în care a fost încarcerată în penitenciarul federal pentru femei din localitatea Danbury.

Show-ul s-a bucurat încă de la primul sezon de o popularitate uriaşă în rândul abonaţilor platformei Netflix şi a fost apreciat de criticii de specialitate, fiind recompensat cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu patru premii Primetime Emmy (din 16 nominalizări), şase nominalizări la Globurile de Aur, patru Screen Actors Guild Awards, un premiu Producers Guild of America şi un Peabody Award. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: