Hackerii oferă servicii de falsificare de note şi diplome, din ce în ce mai accesibile

Hackerii oferă servicii de falsificare de note şi diplome, din ce în ce mai accesibile

Perioada de examene din timpul verii este una extrem de profitabilă pentru infractorii cibernetici, care oferă servicii la negru de accesare şi falsificare a notelor, online.

Ştiri pe aceeaşi temă

De-a lungul anilor, a fost creată o industrie neagră înfloritoare, facilitând înşelăciunea atunci când vine vorba de realizările academice. Aceasta include forumuri de discuţii, ghiduri şi videoclipuri care, conform cercetătorilor Kaspersky, sunt uşor de găsit în urma unei simple căutări pe internet.

O singură căutare online, pe 12 iunie, a dezvăluit imediat un furnizor de servicii de hacking de note şi diplome false, cu un formular de comandă uşor de accesat, care permite clientului să aleagă domeniul, nivelul şi instituţia emitentă.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, unele dintre cele mai utilizate sisteme informatice şcolare şi au constatat că, în afară de un istoric al bug-urilor raportate, multe se bazează doar pe nume de utilizatori şi parole pentru a autentifica accesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor – ceea ce le face îngrijorător de uşor de spart folosind date de autentificare furate sau reutilizate.

Recomandarea principală a cercetătorilor Kaspersky este să verificaţi diplomele care par suspecte direct la autoritatea emitentă şi să utilizaţi o formă de autentificare în doi paşi, una dintre metodele din ce în ce mai populare în ziua de azi. De asemenea, este importantă setarea unor reţele wireless, separată şi securizată, numai pentru personal, precum şi instruirea acestuia cu privire la securitatea cibernetică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: