Hackerii nu-ţi dau pace nici măcar pe platformele online de matrimoniale. Cum să te fereşti de aşa ceva

Hackerii nu-ţi dau pace nici măcar pe platformele online de matrimoniale. Cum să te fereşti de aşa ceva

În ciuda faptului că aproximativ una din trei persoane folosesc servicii şi aplicaţii online de dating, nu toată lumea se bucură de experienţe pozitive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima cercetare realizată de Kaspersky Lab arată că oamenii care sunt în căutarea jumătăţii în mediul online ar putea fi dezamăgiţi. Mulţi au întâlnit informaţii şi fotografii false, link-uri cu malware, escroci care încercau să obţină informaţii de la ei sau persoane care minţeau în legătură cu aşteptările lor de la o relaţie.

Cercetarea a arătat faptul că cei care sunt în căutarea sufletului pereche pe platforme de dating online precum Tinder, Bumble, OK Cupid, Badoo şi altele sunt în minoritate, doar 11% dintre ei folosind platformele de online dating ca să îşi găsească un partener de căsătorie. De cealaltă parte, aproape jumătate (48%) dintre utilizatorii platformelor de dating online o fac pentru amuzament, iar 13% dintre ei sunt, pur şi simplu, în căutare de sex.

Lumea dating-ului online este, de asemenea, plină de informaţii false – un aspect care ar putea să creeze şi mai multe probleme celor care sunt în căutarea iubirii. Peste jumătate dintre respondenţi (57%) au recunoscut că au minţit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viaţa reală sau chiar pentru a încerca să îşi demaşte partenerii infideli.

Răspândirea datelor false este o nemulţumire majoră pentru persoanele care utilizează serviciile de dating online, una din cinci persoane (19%) spunând că a renunţat la dating online din cauza pozelor false, iar una din zece renunţă din cauza aşteptărilor false (12%) şi a informaţiilor lipsite de onestitate privind implicarea într-o altă relaţie (11%). Interesant - şi ironic – este faptul că descoperirea unor informaţii false este un motiv şi mai mare de nemulţumire pentru escroci decât pentru utilizatorii oneşti.

Dezamăgiţi de informaţiile false, oamenii din întreaga lume au renunţat să folosească serviciile de dating online şi din cauza ameninţărilor la adresa securităţii. Unul din zece utilizatori spune că a avut de-a face cu infractori care au încercat să obţină informaţii personale sau financiare sau i-au fost trimise link-uri periculoase sau malware care infectează dispozitivele.

Atunci când vine vorba despre confruntarea cu astfel de ameninţări, este mai probabil ca celor lipsiţi de onestitate în mediul online să le fie compromisă securitatea online – de exemplu, 16% dintre cei care furnizează informaţii false au avut dispozitivele infectate cu malware, spyware sau ransomware prin intermediul unei platforme de dating online, comparativ cu doar 5% dintre cei care nu furnizează informaţii false. 

Pentru a ajuta utilizatorii să se protejeze împotriva infractorilor şi a persoanelor rău intenţionate atunci când sunt prezenţi pe site-uri de dating online, Kaspersky Lab oferă o gamă de soluţii de securitate, din care fac parte Kaspersky Free şi noul Kaspersky Security Cloud.

citeste totul despre: