Hackerii Anonymous stau cu tunurile pe Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un este ţinta atacurilor Anonymous FOTO Reuters
Kim Jong-un este ţinta atacurilor Anonymous FOTO Reuters

Hackerii de la Anonymous nu-l lasă pe Kim Jong-un să respire. Hacktiviştii au atacat, luni, patru site-uri nord-coreene, printre care şi uriminzokkiri.com, cel mai important site de ştiri şi informaţii al ţării comuniste, potrivit CNet.

La începutul acestei luni, cei de la Anonymous au obţinut controlul conturilor oficiale de Twitter şi Flickr ale Uriminzokkiri. 

Anunţul că noi site-uri nord-coreene au fost atacate a făcut chiar pe contul @uriminzok – singura prezenţă oficială a Coreei de Nord pe platformele sociale occidentale.

Astfel, potrivit CNet, site-ul uriminzokkiri.com a fost atact pentru a doua oară luna aceasta şi nu mai poate fi accesat. 

Hacktiviştii au reuşit să posteze imaginea cu Kim Jong-un sub formă de porc pe site-urile minjok.com, paekdu-hanna.com şi jajusasang.com. 

Minjok.com şi paekdu-hanna.com nu mai fucţionează deloc în acest moment însă jajusasang.com este online şi nu dă semne să mai fie sub controlul hackerilor.

Nord-coreenii au reuşit să şteargă contul de Flickr însă cel de Twitter a rămas sub controlul Anonymous.

 Hacktiviştii postează imagini comice cu liderul de la Phenian şi îi aduc critici de genul „ameninţă pacea mondială cu rachete intercontinentale şi arme nucleare în timp ce oamenii lui mor de foame“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

image

TOATE ARTICOLELE DESPRE COREEA DE NORD

Coreea de Nord ameninţă Japonia cu „focul nuclear”. Oficialii de la Tokio spun că sunt pregătiţi pentru orice scenariu

Coreea de Nord a ameninţat vineri Japonia cu un atac nuclear, în cazul în care Tokio va decide să se implice într-un eventual conflict izbucnit în aceasta se implică Penisnula coreeană. Oficialii de la Tokio au răspuns că sunt pregătiţi pentru orice scenariu. În jurul capitalei au fost mobilizate deja trei scuturi antirachetă.

Conflictul din Peninsula Coreeană: îşi va folosi China influenţa pentru a tempera ambiţiile nucleare ale Phenianului?

Ultimul val de retorici agresive ale conducătorului nord-coreean, Kim Jong-un, pune o presiune mai mare asupra puterilor internaţionale, în condiţiile în care serviciile secrete americane au dezvăluit că Phenianul intenţionează să testeze mai multe rachete nucleare. Atenţia se îndreaptă înspre China, cel mai important aliat al Coreii de Nord, însă are oare Beijingul puterea să-l tempereze pe liderul impulsiv de la Phenian?

FOTO În Coreea de Nord, îndoctrinarea politică începe de la şapte ani. Mii de copii adunaţi pe stadion i-au jurat credinţă „tatălui” Kim Jong-un

Copiii nord-coreeni care împlinesc şapte ani sunt înscrişi automat în Uniunea Copiilor Coreeni, o organizaţie asociată de grupările internaţionale pentru drepturile omului cu Tineretul Hitlerist. Vineri, copiii aduşi pe stadionul Kim Il Sung din Phenian au fost învăţaţi să-i spună „tată” lui Kim Jong-un, liderul de la Phenian, care, în schimb, îi alintă numindu-i „viitorii conducători ai unei ţări foarte puternice.

Se strânge laţul în jurul Phenianului? Rusia avertizează Coreea de Nord să renunţe la ameninţări

Ministerul de Externe de la Moscova a emis un „apel insistent” la adresa Phenianului, prin care-i cere să se abţină de la acţiuni care ar putea intensifica tensiunile cauzate de ameninţările privind folosirea armei nucleare.

VIDEO Coreea de Nord nu are tehnologia necesară pentru a lansa rachete nucleare, susţine Washingtonul

Coreea de Nord nu a demonstrat că dispune de tehnologia necesară lansării unei rachete care să transporte focoase nucleare, susţine Casa Albă. Joi, un membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA a declarat în cadrul unei audieri la care participau şi Secretarul Apărării şi şeful Statului Major că Phenianul are arma nucleară şi tehnologia necesară pentru a o folosi cu succes, citând un raport secret al serviciilor de informaţii militare.

Japonia instalează rachete Patriot pe insula Okinawa până în aprilie, pe fundalul tensiunilor cu Coreea de Nord

Japonia a anunţat vineri că va trimite rachete Patriot pe insula meridională Okinawa pe termen lung, cu scopul de a îşi întări scutul antirachetă, motivul fiind relaţia tensionată cu Coreea de Nord.

Statele Unite cer Chinei să blocheze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord

Secretarul de Stat american, John Kerry, îndeamnă China să blocheze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord, în contextul situaţiei tensionate generate de regimul de la Phenian.

VIDEO China şi Statele Unite vor colabora pentru denuclearizarea Peninsulei Coreea „în mod paşnic“

Secretatul de Stat american, John Kerry, şi fostul ministru de Externe al Chinei, Yang Jiechi, au anunţat sâmbătă că cele două ţări vor colabora pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene „într-o manieră paşnică”.

FOTO 8 zile în Coreea de Nord: jurnal de călătorie asupra adevăratei feţe a regimului de la Phenian

Jurnalistul britanic John Sweeney, care a lucrat în trecut pentru săpămânalul „The Observer”, a intrat direct în gura leului şi a făcut o vizită de opt zile în Coreea de Nord, arată „Daily Mail”. Jurnalistul nu este străin de astfel de relatări, el aducând informaţii din războaiele şi revoluţiile desfăşurate în mai bine de 60 de ţări, printre care România, Algeria, Irak, Cecenia, Burundi şi Bosnia.

Statele Unite cer Coreei de Nord să revină la masa negocierilor. Regimul de la Phenian ripostează: propunerea este „un truc inteligent“

Secretarul de stat american John Kerry le-a cerut liderilor nord-coreeni să „vină la masa negocierilor într-un mod responsabil“ pentru a elimina tensiunile. Aceeaşi propunere a făcut-o şi Coreea de Sud, însă regimul de la Phenian a refuzat şansa la dialog şi a catalogat-o drept un „truc inteligent“.

Regimul de la Phenian îl sărbătoreşte pe fondatorul ţării. Cine a fost Kim Il-sung, bărbatul care a pus stăpânire pe Coreea de Nord

Modul în care Kim Il-sung a condus Coreea de Nord i-a făcut pe unii cercetători să compare regimul cu una dintre lumile imaginate de George Orwell, iar până astăzi, ţara a rămas prizoniera propriei istorii.

VIDEO Povestea refugiatei din Coreea de Nord care a decis să îşi ajute compatrioţii: „Când eram copil, credeam că ţara mea este cea mai bună din lume“

Hyeonseo Lee s-a născut în Coreea de Nord şi a plecat în China în 1997. În prezent, trăieşte în Coreea de Sud şi ajută refugiaţii din ţara sa natală să aibă parte de un nou început.

Care este strategia Coreei de Nord: agresivitate, slăbiciune şi nebunie

Ordinele preşedintelui nord-coreean Kim Jong-Un, de a lua măsuri extraordinare pentru statul său, au fost interpretate ca o pregătire pentru un al treilea test nuclear. Kim a susţinut că ordinele date sunt, de fapt, o răzbunare pentru implicarea SUA în înăsprirea sancţiunilor ONU după testul nuclear din octombrie.

Coreea de Sud sporeşte nivelul alertei de securitate la „Ameninţare vitală“

Coreea de Sud a sporit nivelul alertei de securitate în contextul preocupărilor că regimul de la Phenian ar pregăti un test balistic.

Coreea de Nord, o ţaară mereu în stare de război 

Istoria Coreei de Nord este una plină de suişuri şi coborâşuri. Acest „monstru” s-a născut ca o replică a fostului stat comunist URSS, iar Coreea de Nord şi-a asumat continuitatea acestei ideologii până în zilele noastre, încercând să o ducă acum pe o culme periculoasă.

Cum s-a ajuns la criza din Coreea de Nord 

Coreea de Nord a stârnit panică în ultimele săptămâni, după ce a ameninţat cu o lovitură nucleară împotriva Statelor Unite ale Americii şi şi-a mutat rachetele pe coasta de est a ţării.

Câtă influenţă are China asupra Coreei de Nord: va interveni Beijingul pentru împiedicarea unui conflict mondial?  

Criza stârnită de ameninţările nord-coreenilor face ca un război la graniţa chineză să pară iminent. Însă Beijingul are puterea de a interveni şi de a-şi asuma un rol decisiv în împiedicarea unui conflict provocat de noul lider nord-coreean lipsit de experienţă.

SUA: Coreea de Nord ar putea testa racheta „în orice clipă“

Administraţia Obama consideră că e foarte posibil ca Phenianul să testeze rachete balistice în orice moment, având în vedere că serviciile secrete de informaţii au informat că nord-coreeni au terminat pregătirile pentru lansarea unei rachete, a anunţat marţi un oficial american. 

Conflictul din Coreea: ziua adevărului. Un nou test nuclear sau un atac real?

Coreea de Nord a avertizat toţi diplomaţii străini să părăsească peninsula până la 10 aprilie, dată după care nu le mai poate garanta siguranţa în eventualitatea unui atac nuclear.

Un influent om politic din Coreea de Sud doreşte armament nuclear pentru ţara sa: „Împotriva armelor nucleare, numai armele nucleare pot garanta pacea“

Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din Coreea de Sud a declarat marţi că ţara sa ar trebui să îşi dezvolte propria apărare nucleară pentru a descuraja Coreea de Nord

Coreea de Nord pune la încercare răbdarea lui Obama. De ce refuză liderul SUA să răspundă provocărilor

Actul de sfidare al liderului de la Phenian pune la încercare răbdarea lui Barack Obama care a ales să acţioneze, în cazul unui atac, într-un mod mai dur decât în trecut, dar prin care să evite declanşarea unui război.

Cum s-au pregătit vecinii Coreei de Nord de ziua Z

Coreea de Nord ar fi finalizat pregătirile pentru lansarea unei rachete balistice, care ar putea fi efectuată, astăzi, relatează agenţia de presă Yonhap, citând o sursă din serviciile de informaţii sud-coreene

VIDEO Paznicii dinastiei nord-coreene. Unchiul şi mătuşa care îl aţâţă pe tânărului Kim la acţiunile belicoase ce au pus lumea pe jar

În spatele retoricii agresive ale liderului Phenian s-ar afla, de fapt, un cuplu desemnat de defunctul Kim Jong-Il pentru a asigura continuitatea familiei la putere.

Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo, în eventualitatea unui tir nord-coreean

Japonia a instalat rachete de tip Patriot în centrul oraşului Tokyo, împotriva unui eventual tir din partea Coreei de Nord ce ar ameninţa arhipelagul, a anunţat marţi Ministerul japonez al Apărării.

VIDEO Vladimir Putin, despre un posibil război între Coreea de Nord şi SUA: „Cernobîlul ar fi un basm pe lângă asta“

Decizia Coreei de Nord de a închide complexul industrial Kaesong a alimentat speculaţiile potrivit cărora urmează ca liderul de la Phenian să îşi pună în aplicare ameninţările.

Schimbarea lui Kim Jong-un: cum a renunţat la mentalitatea occidentală pentru conservatorismul nord-coreean

Ultimele apariţii ale noului lider nord-coreean, Kim Jong-un, îl arătau drept o ameninţare la adresa siguranţei internaţionale. Aspiraţiile ţării sale în domeniul nuclear au făcut ca acesta să fie luat în serios şi imaginea sa de lider autoritar să se contureze pe deplin. Dar cum de mentalitatea omului şcolit în occident s-a îmbibat acum de tradiţionalismul specific nord-coreean?

Statele Unite ale Americii retrăiesc trecutul: cea mai mare ameninţare nucleară de la criza rachetelor din Cuba

Preşedintele american Barack Obama este nevoit să înveţe o lecţie care a fost predată de John F. Kennedy în timpul crizei rachetelor din Cuba, şi totodată să găsească cea mai bună formulă de răspuns la ameninţările impulsive ale Coreei de Nord. Şeful statului american trebuie să înţeleagă că delegarea prealabilă a autorităţii către generali poate fi o mare greşeală atunci când ne referim la o posibilă confruntare nucleară.

VIDEO Oficial de la Seul: Coreea de Nord pregăteşte al patrulea test nuclear

Coreea de Nord se pregăteşte să efectueze un al patrulea test nuclear şi un nou test de rachetă balistică, în următoarele zile. Anunţul a fost făcut de ministrul sud-coreean pentru Reunificare care a semnalat „semne” de activităţi neobişnuite în jurul principalei instaţalii nucleare nord-coreene.

INFOGRAFIE Cum se apără americanii de rachetele nord-coreene

În avertismentul transmis Washingtonului şi Phenianului, Fidel Castro califică episodul de acum drept „cel mai important risc nuclear de la criza rachetelor din Cuba, din 1962“. Într-adevăr, săptămâna trecută s-au putut observa mişcări de trupe impresionante de ambele tabere

China şi Cuba se leapădă de Kim Jong-un

Aliaţi tradiţionali al Coreii de Nord, Beijingul şi Havana s-au îndepărtat pentru prima dată de retorica agresivă a liderului Kim Jong-un la adresa Statelor Unite şi a Coreii de Sud.

Jocul de putere din Peninsula Coreeană: cine clipeşte primul, Phenianul sau Vestul?

Toate părţile implicate au motive importante să evite un conflict armat deschis, însă regimul de la Phenian continuă să fie din ce în ce mai agresiv în discursul antioccidental, chiar cu preţul proriei economii naţionale. SUA arată că se pot apăra în faţa unui eventual atac, China şi Cuba încearcă să-l tempereze pe Kim. Va renunţa cel mai înţelept sau mănuşa a fost deja aruncată?

Fidel Castro către Coreea de Nord şi SUA: războiul nuclear nu va aduce niciun beneficiu nimănui

Fostul lider cubanez Fidel Castro a avertizat atât Coreea de Nord, cât şi Statele Unite ale Americii cu privire la pericolele ridicate de un eventual război nuclear, prin intermediul editorialul său publicat, vineri, în „Granma”, cotidian al Partidului Comunist din Cuba.

Ce impact ar avea războiul din Peninsula Coreeană asupra economiei mondiale

Un război între cele două Corei nu încântă pe nimeni, mai ales companiile care au legături economice puternice cu cele două ţări asiatice. Tocmai de aceea, ameninţările tot mai frecvente ale Phenianului au făcut ca vineri bursa de la Seul să cadă, scrie „The New York Times”. Efectul unui război în peninsulă ar fi unul devastator pentru economia mondială, însă mai ales pentru ţările asiatice.

Cât de departe pot ajunge rachetele nord-coreene

Coreea de Nord şi-a amplasat câteva dintre rachete sale pe coasta de est a ţării, o provocare şi un avertisment că şi-ar putea duce la îndeplinire unele dintre ameninţările recente.

Peninsula coreeană, în prag de război în Anul Şarpelui. Cele mai mari conflicte au avut loc în anii acestei zodii

Coreea de Nord a transferat a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta sa estică şi a instalat-o pe un lansator mobil, înteţind astfel pregătirile pentru un eventual război. Iminentul conflict armat din Peninsula Coreeană aminteşte de previziunile astrologilor asiatici care au menţionat un posibil război în Anul Şarpelui

„Sfânta Treime“ din Coreea de Nord şi cultul personalităţii: cum s-a impus dinastia Kim

La începutul anilor ’50, statutul lui Kim Il-sung era deja consolidat în Coreea de Nord. Proclamat la moartea sa „preşedinte etern al Republicii“, fostul lider le-a lăsat urmaşilor o grea moştenire.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite