GRAFIC Topul celor mai bine indexate magazine online din România

GRAFIC Topul celor mai bine indexate magazine online din România

Agile Media, agenţie specializată pe SEO, Pay Per Click şi  Social Media Marketing anunţă lansarea primului clasament al celor mai bine indexate magazine online din România şi a celor mai populare platforme e-commerce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasamentul “The State of .RO #E-Commerce” a fost realizat folosind o metodă de calcul matematică, având la baza informaţii oferite de unelte precum: SEOmoz, MajesticSEO şi procentul înregistrat de fiecare magazin din punct de vedere al scorului Onpage SEO, Offpage SEO şi Social Media.

În top 10 al celor mai bine indexate magazine online din România se clasează website-urile unor companii de achiziţionare de bilete: Eventim.ro şi MyTicket.ro, paginile unor operatori telecom precum Vodafone.ro şi Romtelecom.ro, retaileri online importanţi: eMAG.ro, Altex.ro, F64.ro, dar şi librării online recunoscute precum nemira.ro, polirom.ro şi elefant.ro. Agile Media a inclus în acest studiu 17.996 magazine online prezente în România, majoritatea fiind găzduite în ţară (84,25%), în oraşe ca Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Cluj, restul fiind înregistrate în străinătate (15,75%) în ţări precum Statele Unite, Germania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Olanda şi altele.

Conform studiului Agile Media, cele mai folosite platformele de e-commerce sunt: Prestashop (2886 magazine online), OpenCart (2619 magazine online) şi Magento (1852 magazine online). Se remarcă o creştere considerabilă a utilizării platformei şi a plugin-urilor oferite de Wordpress.org, peste 900 de magazine online optând pentru această metodă.

“Pentru un magazin online este foarte important să fie cât mai uşor de găsit de către cumpărători. Studiul Agile Media arată ce rezultate au obtinut magazinele online din România investind în SEO şi cât de eficiente au fost aceste investiţii. Ne dorim să fie şi un semnal de alarmă pentru cei care nu se află tocmai în fruntea acestui top, dar care doresc să fie mai vizibili, să vândă mai mult şi să câştige mai multi clienţi”, menţionează Marian Malahin, CEO şi co-fondator Agile Media.

Magazinele online din România care apar în clasament îşi pot verifica poziţia în top accesând pagina: agilemedia.ro/check-your-shop/ şi pot solicita un audit SEO gratuit vizitând pagina: agilemedia.ro/audit-seo-instant/. Fiecare magazin va primi într-un timp foarte scurt un raport conţinând informaţii despre gradul de optimizare al website-ului.

“Platforma noastră analizează toate paginile din website, atât din punct de vedere SEO, cât şi din punct de vedere tehnic şi Social Media. În raport includem informaţii despre toate problemele care pot să apară în cadrul unui website, oferim sfaturi concrete asupra elementelor ce pot fi îmbunătăţite pentru a creşte performanţa şi implicit ca website-ul să se claseze mult mai bine în motoarele de căutare”, spune Daniel Ene, CMO şi co-fondator Agile Media.

Tot în acest an, echipa Agile Media a lansat un studiu asupra domeniilor online din România, din care reiese că 38% dintre acestea nu pot fi accesate. În prezent, Agile Media monitorizează constant peste 350.000 de domenii web .ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările