Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, către Eric Schmidt, preşedinte Google: „Nu ne-ar strica informaţii de la Google“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Schmid este preşedintele Google. FOTO lovintrends.com
Eric Schmid este preşedintele Google. FOTO lovintrends.com

Preşedintele celui mai mare motor de căutare din lume şi fondatorul WikiLeaks au avut o întrevedere secretă în 2011. Conversaţia dintre cei doi a durat aproximativ 5 ore, timp în care au vorbit despre orice, inclusiv despre cum Assange ar vrea informaţii pe care le deţine Google.

Publicarea discuţiei dintre Eric Schmidt şi Julian Assange nu este deloc întâmplătoare. Marţi va fi lansată cartea „The New Digital Age“ a preşedintelui Google pentru care s-a informat şi din discuţia cu fondatorul WikiLeaks, scrie The Verge. La momentul interviului, Julian Assange era în Anglia, în arest la domiciliu.

Discuţia este fascinantă şi ilustrează modul în care gândesc doi oameni cu mari implicări în online. Eric Schmidt este preşedintele al poate celui mai mare colector de date despre oameni, iar WikiLeaks fondat de Julian Assange este site-ul preocupat cu divulgarea conversaţiilor secrete între ţări. Cei doi au vorbit şi despre serviciile Google şi vulnerabilităţile sale, dar şi despre circulaţia informaţiilor în general.

Spre finalul discuţiei dintre cei doi, a venit din partea lui Schmidt o întrebare care a dus la ideea de autocenzură şi cum sunt generate astfel de sisteme, dar Assange a şi spus că emailurile nu sunt cenzurate în mod direct, la fel apelurile telefonice. Apoi, a venit comentariul cu privire la YouTube, un serviciu pe care Google încă nu-l monitorizează pe deplin. „Nu putem să vedem fiecare videoclip imediat ce e încărcat, astfel că utilizatorii vor acţiona dacă este vreo problemă. [...] Cu 48 de ore de video pe YouTube încărcate în fiecare minut, nu putem să monitorizăm totul“, a explicat preşedintele Google.

Nu ne-ar deranja câteva informaţii de la Google care cred că ar fi tot ceea ce PATRIOT Act cere. Julian Assange

PATRIOT Act este o lege semnată de George W. Bush pe 26 octombrie 2001 care presupune interceptarea şi oprirea actelor de terorism prin aproape orice mijloace posibile. Totuşi, pe cât de bun îi este scopul oficial, Eric Schmidt a spus că nu este deloc o abordare transparentă. Preşedintele Google a continuat prin a susţine că motorul de căutare are deja propriile rapoarte de transparenţă.

De ce nu divulgă WikiLeaks date despre ţările din Africa? „Pentru că am primit câteva lucruri decente din Africa. [...] Multe lucruri decent din America Latină“, şi-a argumentat Julian Assange decizia. În plus, el a spus că aceste ţări nici nu sunt atât de conectate ca cele din Europa şi America de Nord.

Interviu pe larg este disponibil pe site-ul WikiLeaks.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite