Google are o tehnologie care îţi poate „citi“ pozele şi le poate explica

Google are o tehnologie care îţi poate „citi“ pozele şi le poate explica

Google „ascultă“, dar mai nou şi „citeşte“ imagini. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google a pornit drept motor de căutare online, iar mai nou sunt zeci de tehnologii dezvoltate pentru Internet. Cea mai nouă o reprezintă analiza şi înţelegerea imaginilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google are o bază de date imensă cu imagini şi mai nou a reuşit câteva performanţe în ceea ce priveşte analiza lor. Astfel, un software a reuşit să recunoască elemente din poze şi să le numească.

Google a reuşit cu succes să testeze software-ul de înţelegere a pozelor. Algoritmul dezvoltat de inginerii săi presupune că sunt analizate componentele şi la final generează o legendă care explică ce se întâmplă în acel cadru. Astfel, compania adaugă încă o componentă de „traducere“ serviciilor sale pe lângă traducerea cuvintelor şi a limbajului natural într-unul pe care îl pot înţelege computerele (Google Now).

Această tehnologie nouă a Google poate fi utilizată cu succes în motoare de căutare, în sisteme automate de publishing şi să îi ajute pe nevăzători să navigheze pe Internet sau, de ce nu? în lumea reală peste câţiva ani. În esenţă, noul algoritm funcţionează la fel ca cel de traducere între limbi şi între limbajul natural şi cel al computerelor.

Află de la Playtech totul despre tehnologia Google

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: