Google îşi schimbă prima pagină pentru un mare creator de muzică clasică

Google îşi schimbă prima pagină pentru un mare creator de muzică clasică

Pentru Beethoven, Google a pregătit mai multe scenarii. La final recompui ariile clasice.

Ludwig van Beethoven este sărbătorit de Google printr-un doodle dinamic prin intermediul căruia ai ocazia să-i recompui câteva arii celebre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu se ştie data exactă a naşterii lui Ludwig van Beethoven, dar pe 17 decembrie este data botezului său şi aceasta este ziua aniversării sale. Pentru a-l sărbători, Google ne aduce pe prima pagină a motorului de căutare o variantă simbolică şi simplificată a dramei trăite de artist.

Este o animaţie, iar la finalul fiecărei animaţii ai ocazia să refaci unele melodii celebre. Proiectul a fost realizat de Leon Hong, în colaborare cu artistul Nate Swinheart şi inginerii Jonathan Shneier şi Jordan Thompson. De regulă, Google dedică doar un doodle static, în care încorporează logo-ul său. Totuşi, când este un eveniment important, se străduieşte mai mult.

Pe 17 decembrie, prin acest doodle dinamic, Google sărbătoreşte cei 245 de ani la naşterea lui Ludwig van Beethoven. Acesta a fost unul dintre cei mai buni compozitori, demonstrându-şi talentul pentru muzică încă de când era mic. Până la bătrâneţe a scris foarte urât, deoarece tatăl său l-a retras de la şcoală din timpul claselor primare, în speranţa că va câştiga bani de pe urma sa. Însă cea mai mare dramă a vieţii lui Beethoven a fost pierderea auzului la apogeul carierei sale. „Oda bucuriei“ a devenit imnul Uniunii Europene şi în doodle-ul Google o poţi recompune.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările