Google va favoriza ştirile originale în motorul său de căutare

Google va favoriza ştirile originale în motorul său de căutare

FOTO Shutterstock

Gigantul american va modifica algoritmul pe baza cărora sunt afişate şi ordonate ştirile în cadrul motorului de căutare, astfel încât materialele originale şi ample să fie plasate cât mai sus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google a anunţat că va aduce, din nou, modificări importante algoritmului pe baza căruia apar ştirile în motorul său de căutare, promiţând să avantajeze site-urile care publică primele ştirile sau reportajele pe un anumit subiect.

Ca în multe alte domenii, Google va folosi inteligenţa artificială pentru a face acest lucru. Însă, cum inteligenţa artificială nu este deocamdată ”suficient de inteligentă” pentru a analiza şi înţelege singură conţinutul unei ştiri, aceasta va fi ajutată pas cu pas de oameni.

Peste 10.000 de editori ai companiei vor citi şi evalua conţinutul site-urilor de ştiri, transmiţând AI-ului feedback-ul necesar pentru ca acesta să înveţe şi să opereze din ce în ce mai autonom.

Google spune că va lua în calcul o serie întreagă de elemente pe baza cărora va clasa ştirile. Printre acestea se numără reputaţia publicaţiei şi informaţiile care nu se regăsesc în alte materiale pe acelaşi subiect.

Articolele originale şi ample ar urma să aibă parte de un tratament special şi să se bucure de o poziţie cât mai sus în cadrul paginilor de rezultate din Google Search.

Acestea vor fi evidenţiate grafic pentru a ieşi în evidenţă faţă de alte ştiri şi, foarte important, vor fi păstrate mai mult timp într-o poziţie proeminentă, ceea ce va aduce şi mai mult trafic pentru publicaţia respectivă.

Google recunoaşte că nu există o definiţie universal valabilă pentru conţinutul original şi că principiile şi algoritmul de clasare al ştirilor va suferi cu siguranţă numeroase modificări pe viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: